Postet nga: Krimet e Luftës

Bosnja Arreston Policin Serb për Vrasjet e Boshnjakëve

Agjencia Shtetërore për Investigim dhe Mbrojtje ditën e hënë arrestoi Karagiç, i njohur ndryshe si Karaga, ish-lideri i njësisë “Beretat e Kuqe” e cila ishte ...

Avokati i Oliver Ivanoviqit Jep Fjalën Përfundimtare

Avokati mbrojtës i Ivanoviçit Nebojsa Vlajiç tha në gjykatën e Mitrovicës ditën e enjte se çështja e prokurorisë kundër politikanit serb ishte e pabazë.

Rigjykimi i Shefave Serbë të Sigurimit, Shpresë Për të Vënë Drejtësi

Fikret Grabovica, presidenti i Shoqatës së Prindërve të Fëmijëve të Vrarë Gjatë Rrethimit të Sarajevës, tha për BIRN të mërkurën se ai ...

Haga Vendos Rigjykim Për Dy Shefat Serbë të Sigurimit të Shtetit

Dhoma e Apelit e Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë vendosi të martën se ka pasur gabime të rënda ligjore dhe faktike kur gjykata e ...

Prokurori i Hagës Kritikon Mikpritjen e Ministrave Serbë për Kriminelin e Luftës

Kryeprokurori i Gjykatës së Hagës, Serge Brammertz, kritikoi Serbinë për mikpritjen prej heroi që i bëri ish-gjeneralit të Ushtrisë Jugosllave, i cili u lirua pasi kreu ...

Prokuroria Sfidon Dëshminë e Dodikut për Mlladiqin

Teksa merrej në pyetje nga Gjykata e Hagës të mërkurën, Dodik u pyet nëse Ushtria Serbe e Bosnjës pas luftës ndoqi qëllimet strategjike ...

Vizita e Gjeneralit Serb në Kosovë Zemëron Fshatin ku Ndodhën Masakrat

Deri tani janë zhvarrosur njëzetë e tetë viktima të masakrës së luftës në fshati Rezallë në Kosovë – kështu që kur shefi i Ushtrisë Serbe, i akuzuar ...

Pritja e Kriminelit të Luftës, Mesazh i Keq për Viktimat dhe Pajtimin

Pritja prej heroi që iu bë nga qeveritarët dhe klerikët fetarë serbë ish- oficerit të Ushtrisë Jugosllave Vladimir Lazereviq i dënuar për krime luftë në Kosovë ...