Postet nga: Krimet e luftës në Bosnjë

Ratko Mlladiq kërkon shtyrje të apelit për arsye shëndetësore

Mbrojtja e ish-shefit ushtarak serb të Bosnjës, Ratko Mlladiq, tha se ai ka probleme serioze shëndetësore, përfshirë një infarkt të mundshëm, dhe kërkoi që ...

‘Viktima të harruara’: Historia e ekzekutimeve në urën e Bosnjës

Safet Salkiç sapo ishte mbushur 27 vjeç kur u mor nga një hangar ushtarak, ku po mbahej afër Dobojit në Bosnjën veriore një natë në qershor 1992. Ai ishte rrahur ...

Rritet dënimi i ish-ushtarit boshnjak për gjymtim të kufomave

Dënimi për ish-ushtarin e Ushtrisë Boshnjake Suad Smajloviç, i dënuar për gjymtimin e kufomave të civilëve serbë në vitin 1992, u rrit në tre vjet burg.

Viktimat boshnjake të luftës protestojnë kundër Nobelit për Peter Handke

Viktimat e luftës u mblodhën para ambasadës suedeze në Sarajevë për të protestuar kundër vendimit për të nderuar me Çmimin Nobel për letë...

Televizioni serb i Bosnjës gjobitet për raportim të rremë mbi masakrën

Autoriteti i komunikimit i Bosnjes dhe Hercegovinës gjobiti televizionin publik serb të Bosnjës me 6,125 euro për transmetimin e një raportimi të rremë në lidhje me sulmet me ...

Haga ia refuzon Radovan Karaxhiqit kërkesën për apel të dënimit me burg të përjetshëm

Gjykata e OKB-së në Hagë hodhi poshtë kërkesën e ish-presidentit serb të Bosnjës Radovan Karaxhiq që të lejohet të paraqesë një apel kundër kohëzgjatjes së ...

VIDEO – Gëzimi i familjeve të viktimave pas dënimit të Karaxhiqit me burg të përjetshëm

Familjarët e viktimave të luftës në Bosnjë kanë shpërthyer në duartrokitje menjëherë pasi Dhoma e Apelit e Tribunalit të hagës e dënoi ish-liderin e ...

VIDEO – Në pritje të vendimit të Gjykatës së Hagës ndaj Radovan Karaxhiqit

Një grup prej rreth 30 përfaqësuesve të viktimave të luftës në Bosnjë e Hercegovinë janë mbledhur para ndërtesës së Tribunalit të Hagës, në pritje të ...