Postet nga: Kreshnik Hoxha

Shkencëtari shqiptar në Angli: Zbulimi i ilaçit për coronavirusin pas 1-2 vitesh

Kreshnik Hoxha, shkencëtar farmaceutik në Angli, është i mendimit se do të duhen 1 deri në 2 vite deri në zbulimin e një bari për luftimin e coronavirusit.

Rektori – Dorëheqja e Tij Është Domosdoshmëri

Rektori - Dorëheqja e Tij Është Domosdoshmëri

A thua çka do të thonin rektorët e dikurshëm shumë të angazhuar e të respektuar të Universitetit të Prishtinës, si Gazmend Zajmi e Dervish Rozhaja për ...

Rrugëtimi dhe Sfida e një Fletëvotimi

Rrugëtimi dhe Sfida e një Fletëvotimi

Fushatat zgjedhore, lokale ose parlamentare, paraqesin njërën prej kohërave më irrituese dhe më të mërzitshme në Kosovë. Shumëkush thotë se të qenit jashtë vendit gjatë ...

Ne, Improvizuesit e Demokracisë

Ne, Improvizuesit e Demokracisë

Në kohën kur Gjermania po i përmbyllë zgjedhjet e përgjithshme dhe po përgatitet për formimin e qeverisë së re, urime të shumta kanë vërshuar ...

MPJ-ja e Skandaleve Ndërton Diplomaci Digjitale

MPJ-ja e Skandaleve Ndërton Diplomaci Digjitale

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës është disi më ndryshe prej ministrive të tjera të Qeverisë Thaçi II. Çka e bën unike këtë ministri ë...

Dikotomia në Lëvizjen Vetëvendosje

Dikotomia në Lëvizjen Vetëvendosje

Ngjarjet që përkufizuan skenën politike në Kosovë gjatë dy të enjteve të kaluara, pra e enjtja e ratifikimit të marrëveshjes Kosovë-Serbi dhe ajo e amnistisë si ...

E Meritoj Kosovën më Shumë se Ti

E Meritoj Kosovën më Shumë se Ti

Përvjetorët paraqesin kthesa të rëndësishme në jetën e një individi ose historinë e një shoqërie.  Në ditët e përvjetorëve ndodh ...

Mësimi i Çapullxhinjve të Stambollit

Mësimi i Çapullxhinjve të Stambollit

Ballkani gjithmonë ka notuar nëpër një dikotomi drejtuar turqve duke mos qenë i sigurt se a i do apo i urren ata. Duke filluar nga prezenca e Perandorisë ...