Postet nga: Kreditë

Maqedoni e Veriut, rritja e normës së interesit rrezikon pagesën e kredive

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut druajnë nga rritja e normës së interesit të kredive që kanë marrë në bankat komerciale, pasi Banka Popullore mori vendim që të rrisë ...

Gati 5 miliardë euro kursime në Kosovë: Ku shkojnë këto para?

Vlera e depozitave të klientëve në dhjetë bankat komerciale të Kosovës ka arritur në mbi 4.9 miliardë euro.

Mbi 3 miliardë euro kredi kanë kosovarët nëpër banka

Nëntori i vitit, 2021 i ka gjetur qytetarët kosovarë me miliarda euro kredi të papaguara.

Murati, tregon disa nga masat subvencionuese për prodhuesit vendor

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati në konferencë për media ka prezantuar disa masa që do të ndërmarrë ekzekutivi në kuadër të pakos së ...

Kriza institucionale, Kosova rrezikon të humbasë rreth 300 milionë euro

Kosova rrezikon të humbasë miliona euro kredi nëse nuk arrin që të ratifikojë në Kuvend marrëveshjet të cilat janë negociuara nga Qeveria e Kosovës me Bashkimin Evropian ...

Rrezikohen kreditë ndërkombëtare, qeveria nuk mund t’i çojë në Kuvend

 

Pandemia dhe kreditë në banka

Shumë biznese në Kosovë kanë pësuar humbje të mëdha nga masat emergjente për parandalimin e koronavirusit.

Rreth 45 mijë kërkesa për shtyrje të kredive

Bankat komerciale në Kosovë kanë pranuar rreth 45 mijë kërkesa, në vlerë 1.3 miliard eurove, për shtyrje të pagesave të kësteve të kredive, pas situatës së krijuar nga ...