Postet nga: KPMM

Një ditë para se t’ia dërgonte vendimin ‘Ferronikelit’, KPMM-së iu dogjën serverët

Për dy ditë radhazi, Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM)i ishin djegur dy serverë dhe disa pajisje përcjellëse.

Thellohet skandali, takimet mes “Ferronikeli”-t dhe KPMM-së pa procesverbal

Sipas kryesueses së bordit të KPMM-së, Selvete Grajqevci Pllana, bordi kishte zhvilluar dy takime me “Ferronikeli”-n para se ndërmarrja  të dërgonte ankesën.

Amnistia ndaj degraduesve të ambientit

Gjykatat po shqiptojnë dënime me gjoba për personat që kanë bërë krime në ambient, duke përfshirë eksplatimin e zhavorit, hedhjen e mbeturinave inerte në shtratet e ...

Kuvendi heq nga rendi i ditës shkarkimin e Bordit të KPMM-së

Me kërkesë të Lëvizjes Vetëvendosje, Kuvendi e ka hequr nga rendi i ditës pikën për shkarkimin e Bordit të Komisionit të Pavarur për ...

Përçarja e bordit të KPMM-së, anëtarët tentojnë ta shkarkojnë kryesuesen

Anëtarët e bordit të Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale kanë shkarkuar kryesuesen e këtij bordi, Selvete Grajqevci - Pllana.

Kuvendi zgjodhi bordin e Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale

Kuvendi i Kosovës ka zgjedhur bordin e Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale.

KPMM: Aktivitetet minerare të pajisen me leje mjedisore në fazën testuese

Të gjitha aktivitetet e gurthyesve në Kosovë nuk kanë leje mjedisore, ndërsa sipas ekspertëve dhe auditorit, ndikimi i tyre në mjedis është shumë i madh.

Qeveria zëvendëson sekretarin e pezulluar të MTI-së në komisionin për zgjedhjen e bordit të KPMM-së

Në mbledhjen e sotme, Qeveria e Kosovës ka zëvendësuar Burim Rrecin, sekretarin e pezulluar nga puna të Ministrisë dhe Industrisë në komisionin për zgjedhjen e bordit ...