Postet nga: KPMM

Qeveria zëvendëson sekretarin e pezulluar të MTI-së në komisionin për zgjedhjen e bordit të KPMM-së

Në mbledhjen e sotme, Qeveria e Kosovës ka zëvendësuar Burim Rrecin, sekretarin e pezulluar nga puna të Ministrisë dhe Industrisë në komisionin për zgjedhjen e bordit ...

KPMM aksion në rajonin e Gjakovës kundër krimit mjedisor

Kryeinspektori i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale, Fatmir Gërguri ka bërë të ditur se kanë pasur një aksion në rrethinë të Gjakovës, ku sipas ...

Themelohet Komisioni Ad-hoc për përzgjedhjen anëtarëve të Bordit të KPMM-së

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme e ka themeluar Komisionin Ad-hoc për përzgjedhjen e katër anëtarëve të Bordit të Komisionit të Pavarur pë...

Shteti financon degradimin e ambientit

Institucionet e Kosovës me para të taksapagueseve po e financojnë degradimin e ambientit. Hulumtimi i KALLXO.com ka zbardhur se disa projekte infrastrukturore të financuara nga buxheti i Kosovë...

Inspektorati heton vdekjen e një punëtori në minierën e “Trepçës"

Komisioni i Pavarur për Miniera e Minerale ka njoftuar se më 25 prill 2020 ka ndodhur një aksident me fatalitet-vdekje e një punëtori në minierën e “Trepçës-Njësia ...

Sa kallëzime penale i dërgoi KPMM-ja në Prokurori në vitin 2019?

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) ka njoftuar se gjatë vitit 2019 ka përcjellë në Prokurori 47 kallëzime penale kundër operuesve ilegal në sektorin e minierave.

Sa licenca lëshoi KPMM-ja gjatë vitit 2019?

Komisioni për Miniera dhe Minerale (KPMM) ka njoftuar se gjatë vitit 2019 janë lëshuar gjithsej 255 licenca dhe leje, nga këto 85 Licenca të Hulumtimit, 52 Licenca të Shfrytëzimit si ...

Operimet ilegale në seperacione e baza betoni e asfalti

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) ka njoftuar se gjatë vitit 2019 në 194 vende të operimeve ilegale janë vendosur shirita për ndalimin e punës.