Postet nga: KOSID

Sfidat e vendit në zbatimin e energjisë së ripërtëritshme

Është mbajtur sot tryeza e rrumbullakët në lidhje me studimin “Kalimi në të ripërtëritshme – Drejt një të ardhme energjetike të begatshme dhe të qëndrueshme në Kosovë” ...

KOSID: Projekti ‘Kosova e Re’ rrezikon integrimin e Kosovës në BE

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë (SKE) ka publikuar qëndrimin e tij zyrtar lidhur me nënshkrimin e kontratës për ndërtimin e termocentralit ‘Kosova e Re’.

KOSID: Fokusi në qymyr, barrierë për tranzicionin e energjisë në Kosovë

Në kuadër të Javës për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovë, Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID), organizoi ...

Dardan Sejdiu: Duhet të ndalet kontrata me Contour Global

Deputeti i Partisë Social-Demokrate, Dardan Sejdiu, ka thënë se do të mundohet ta ndalë miratimin e kontratës për ndërtimin e termocentralit në mënyrën siç ë...

KOSID: Kontrata për privatizimin e KEDS-it me shumë të fshehura

Kontrata e Qeverisë së Kosovës për privatizimin e distribucionit të energjisë elektrike konsiderohet të jetë jotransparente dhe me parregullsi edhe nga shoqëria civile.

Lluka: Moszbatimi i marrëveshjes me Serbinë, sfida më e madhe në sektorin e energjisë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, në tryezën e diskutimit të organizuar nga KOSID me temën “E ardhmja e sektorit të energjisë në Kosovë” ka theksuar se një ...

KOSID: Kontrata për ndërtimin e TC ‘Kosova e Re’ më e dëmshja që nga paslufta

Tetë kontratat komerciale të nënshkruara nga Qeveria e Kosovës me kompaninë Contour Globale për projektin 'Kosova e Re' do të kenë ndikim negativ në tre sektorë: mjedis, ...

Ejupi: Punësimi i Mavriqit në 'Contour Global' si i ambasadorit Dell në 'Bechtel'

Drejtori ekzekutiv i Organizatës Joqeveritare, INDEP, Burim Ejupi tha se punësimi i Liridon Mavriqit në kompaninë ‘Contour Global’ i cili për dy vjet ka qenë menaxher i ...