Postet nga: koronavirusi

Vaksinat nuk mund të krahasohen me COVID-in afatgjatë - Trajtimi i tij paraqet sfidën tjetër të madhe për shkencën

Sido që të jetë këndvështrimi juaj nëse pandemia ka mbaruar, apo çfarë do të thotë “të jetosh me virusin”, është e qartë se disa manifestime të Covid-19 ...

Një qytetar gjerman i ka marrë të paktën 87 vaksina kundër COVID-19

Një qytetar gjerman thuhet se ka shkuar në qendrat e mjekimit në Gjermaninë Lindore dhe u vaksinua deri në tri herë brenda një dite. Autoritetet besojnë se kjo ishte e ...

Çfarë dimë për ndikimin e Covid-it në tru?

Ne nuk e kuptojmë plotësisht ndikimin e virusit në tru. Është jetike që ta mirëmbajmë një respekt të lartë për paparashikueshmërinë edhe të infeksioneve të lehta.

Më shumë se 30 kompani do të fillojnë ta prodhojnë pilulën COVID të Pfizer

Gati më shumë se 30 kompani në mbarë botën së shpejti do të fillojnë të prodhojnë versione gjenerike të pilulës së koronavirusit të Pfizer, tha të enjten Grupi i ...

Lufta në Ukrainë: Mjekët shqetësohen për rritje të Covid-19 dhe sëmundjeve të tjera infektive 

Zyrtarët globalë të shëndetësisë kanë paralajmëruar se do të ketë një rritje të Covid-19 në Ukrainë të lidhur me pushtimin e Rusisë, por mjekët shqetë...

Studimi: COVID-19 mund të shkaktojë tkurrje të trurit, humbje të kujtesës

COVID-19 mund të shkaktojë tkurrjen e trurit, ta zvogëlojë lëndën gri në rajonet që i kontrollojnë emocionet dhe kujtesën dhe t’i dëmtojë zonat që ...

SHBA izolon Ambasadën në Kabul, për shkak të koronavirusit

Stafit në Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Kabul iu kërkua të punojë nga shtëpia, për shkak të, siç u tha, “shpërthimit të madh” të ...

Njeriu që tentoi ta paralajmëronte botën nga koronavirusi

Që nga koha kur profesori Chuang Yin-ching e kishte bërë udhëtimin faktmbledhës në Wuhan në muajin Janar, Tajvani ka regjistruar vetëm shtatë raste të vdekjes me ...