Postet nga: Komunat

Paqartësi rreth peticionit për shkarkimin e udhëheqësve aktualë të komunave veriore të Kosovës

Kur kanë mbetur më pak se dy javë para se të skadojë afati për mbledhjen e nënshkrimeve për largimin e kryetarëve aktual të katër komunave ...

Mohimi i të drejtave

15 vjet pas pavarësisë, Kosova nuk ka arritur që të siguroj të drejta të barabarta për të gjithë qytetarët e saj. Derisa kritikohet qasja e shtetit ndaj grupeve ...

Zvarritet procesi për largimin e kryetarëve të komunave në veri

Refuzimi i kërkesave të grupeve nismëtare për organizimin e peticioneve për largimin e kryetarëve të katër komunave në veri të Kosovës, është zvarritje ...

Rritja milionëshe e buxhetit të komunave - 80% shkojnë në paga

Buxheti i Komunave të Kosovës me Ligjin e ri për ndarjet buxhetore pritet të jetë mbi 82 milionë euro më i lartë se buxheti i tyre për vitin 2023.

Buxheti i 2024 – Mbi 850 milionë për investime kapitale e 742 milionë për komunat

Qeveria ka miratuar projektligjin për miratim të buxhetit për vitin 2024 i cili pritet të jetë 3 miliardë e 314 milionë euro.

Afati për legalizim të ndërtimeve pa leje zgjatet deri më 31 dhjetor 2025

Me Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit për Trajtimin e Ndërtimeve pa Leje i cili ka hyrë në fuqi, është zgjatur afati për dorëzimin e aplikimeve ...

Kushtetuesja pezullon zbatimin e nenit i cili parasheh faljen e 100 eurove të tatimit në pronë

Gjykata Kushtetuese ka vendosur masë të përkohshme për nenin 5 të Ligjit për tatimin në pronë i cili parasheh faljen e 100 euro të taksapaguesve.

MAPL hap procedurat për grantin e performancës së komunave - VIDEO

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) përmes një  konference për medie njoftoi për hapjen e procedurave për raportim nga komunat për Grantin e Performancë...