Postet nga: komuna e lipjanit

Objektet familjare për personat me aftësi të kufizuar

Të gjithë njerëzit, pavarësisht nga aftësitë e tyre fizike, kanë të drejtën të marrin pjesë plotësisht në jetën publike dhe private. Qasja e barabartë ...

Dëshmi se shteti injoron fëmijët që braktisën shkollën në Lipjan

Dy nxënës së shkollës “17 Shkurti” në Gllogovc të Lipjanit nuk janë duke i vijuar mësimet më. Për shkak të numrit të madh të mungesave kë...

E keqpërdorën emrin e tij kinse për të ndihmuar një fëmijë, kryetari i Lipjanit kërkon ndërhyrjen e Policisë

Komuna e Lipjanit ka reaguar rreth dyshimeve se persona të panjohur dhe të paautorizuar kanë keqpërdorur iniciativën kinse për të ndihmuar raste sociale apo raste me së...

Diskriminimi sistematik në hapësira publike dhe punësim i grupeve të margjinalizuara

Një hulumtim disamujor i shtrirë në pesë komuna të vendit dhe në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” gjeti se institucionet diskriminojnë grupet e margjinalizura të shoqërisë.

Shteti që diskriminon - LIVE

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohet hulumtimi disamujor i KALLXO.com, i cili gjeti se institucionet publike diskriminojnë grupet e margjinalizuara të shoqërisë.

Aktakuzë ndaj 8 zyrtarëve lidhur me subvencionet

Prokuroria Speciale ka bërë të ditur sot përmes një komunikate për media se ka ngritur aktakuzë në Gjykatën e Prishtinës - Departamentin Special, kundër 10 ...

Lipjan, nis projekti mbi 6 milionë euro për ndërtimin e nënkalimit, sheshit, parkut e parkingut nëntokësor

Komuna e Lipjanit ka bërë të ditur se sot kanë nisur punimet në projektin me vlerë 6 milionë euro, që përfshinë katër projekte, ndërtimi i nënkalimit, ...

Makina gjysmë-rimorkio që u bë sebep që tenderi i Lipjanit të shkojë dy herë në OSHP

Një “makinë gjysmë-rimorkio speciale për vendosje të bankinave përreth rrugëve” është bërë shkas që Komuna e Lipjanit të nënshkruajë një kontratë 80 mijë euro më ...