Postet nga: komisioni për legjislacion

Dëbimi i ‘gylenistëve’, synohet ndryshim i ligjeve lidhur me largimin e shtetasve të huaj nga Kosova

Deputetët në Komisionin për Legjislacion diskutuan një nismë ligjore që do të mund të parandalonte një situatë siç ishte dëbimi i gjashtë shtetasve turq nga Kosova, në ...

Rregullorja e re e Punës së Kuvendit, peng e ‘inateve politike’

Deputetët e legjislaturës së gjashtë të Kuvendit të Kosovës, po zhvillojnë veprimtarinë e tyre me Rregullore të vjetër të punës, pasi e reja nuk po ...

Rruga e 'Ftyrës' deri te pushteti mbi tapitë

Ish-ushtari i zv.kryeministrit të Kosovës, Fatmir Limaj, është zgjedhur drejtor i Agjencisë për Krahasime dhe Verifikim të Pronës, përkundër faktit se kompania britanike BDO ...

‘Anashkalimi’ i Albulena Haxhiut nga Kadri Veseli ngjallë polemika

Shqyrtimi i dytë i Projekt-Rregullores së Kuvendit të Republikës së Kosovës ka shkaktuar polemika mes kryetarit të Kuvendit të Kosovës Kadri Veselit dhe kryetares së Komisionit pë...

Kodi i Procedurës Penale shkon në Kuvend pa përkrahjen e Komisionit të Ligjeve

Projekt-Kodi i Procedurës Penale është dërguar në Kuvendin e Kosovës pa përkrahjen e Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e ...

Komisioni për Legjislacion nuk 'interpreton' dispozitën ligjore të Ligjit për Ndërtim

Komisioni për Legjislacion nuk ka mundur të japë një interpretim në lidhje me kërkesën e biznesit NPN “Hoxha”, i cili ka kërkuar nga ky Komision interpretimin ...

Komisioni për Legjislacion nuk e dërgon në Kuvend propozimin e Qeverisë për Naser Shalën

Komisioni për Legjislacion në mungesë kuorumi nuk e ka dërguar në Kuvendin e Kosovës  propozim-vendimin e Qeverisë për kandidatët për drejtor dhe zv.drejtor ...

 Komisioni për Legjislacion diskuton situatën e krijuar në Gjykatën e Mitrovicës

Komisioni për Legjislacion në Kuvendin e Kosovës ka diskutuar letrën e kryetarit të Gjykatës Themelore në Mitrovicë, Nikola Kabashiq, i cili u ka shkruar letër ...