Postet nga: Kodi i Procedurës penale

Kuvendi miraton projekt kodin e procedurës penale që parasheh suspendimin e zyrtarëve publikë me aktakuza

Kuvendi miraton Projekt kodin i procedurës penale parasheh suspendimin e zyrtarëve publik me aktakuza

Paraburgimet e pabaza, Kosova pagoi mbi 4 milionë euro

Një person mund të paraburgoset vetëm me urdhër të gjykatës dhe kjo vetëm pas një seance gjyqësore ku palët ballafaqojnë argumentet e tyre. Sipas ...

Miratohen ndryshimet e Kodit të Procedurës Penale për krimet e luftës në Kosovë

Tri ndryshime të paraqitura nga Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit për Kodin e Procedurës Penale janë miratuar sot në ...

Shqipëri, gazetarët të pambrojtur, nën presion për nxjerrjen e sekretit profesional

Në Shqipëri të dhënat personale të afro 900 mijë votuesve në Tiranë, kanë ranë në duart e mijëra qytetarëve. Për herë të parë për ekzistencë...

Qeveria tërheq Projektligjin për plotësimin e Kodit të Procedurës Penale

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka konfirmuar vullnetin për vendimet e Qeverisë që kanë mbetur në procedurat e Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Kur mund të nisin gjykimet në mungesë për krimet e luftës?

Mbi 12 mijë vrasje, mijëra dhunime e krime ordinere lufte gjatë viteve 1998-1999 kanë mbetur të pandëshkuara.

Kodi i Procedurës Penale shkon në Kuvend pa përkrahjen e Komisionit të Ligjeve

Projekt-Kodi i Procedurës Penale është dërguar në Kuvendin e Kosovës pa përkrahjen e Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e ...

Thaçi e Hoxha Inkurajojnë Ndryshimet në Kode

Presidenti Thaçi gjatë fjalës së tij para anëtarëve të grupit punues për ndryshim-plotësimin e Kodit Penal dhe atë të Procedurës Penale, kërkoi ...