Postet nga: Klinika e Onkologjisë

Renovimi i Onkologjisë, ShSKUK: Nga 15 janari kemioterapia do të zhvendoset përkohësisht në objektin e Mjekësisë Sportive

Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës ka njoftuar se që nga e hëna, 15 janar, për shkak të renovimit të katit përdhesë të Klinikës ...

Gjatë këtij viti u regjistruan 2 mijë raste të reja me kancer

Regjistri i rasteve të paraqitura me kancer në Klinikën e Onkologjisë ka kapur shifrën e 2,000 rasteve të reja për vitin 2023, që sipas Shërbimit Spitalor Klinik të ...

Ndarja e 2 milionë eurove, Vitia: Ka filluar transformimi rrënjësor i Klinikës së Onkologjisë në QKUK

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka deklaruar se ka filluar “transformimi rrënjësor" i Klinikës së Onkologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Në Onkologji mungojnë shtretërit - pacientët me kancer detyrohet të presin

Numri i madh i pacientëve dhe numri i vogël i shtretërve ku mund të marrin kimioterapinë, bëjnë që korridoret e Klinikës Onkologjike në Qendrën ...

Lista e re për barnat esenciale me 65 propozime të reja

Driton Vela, kryetar i komitetit kyç për revidimin e listës së produkteve mjekësore dhe materialit shpenzues, në emisionin “Kallxo Përnime”ka treguar se tashmë është një ...

Sa është numri i pacientëve me kancer në Kosovë?

Dafina Ademi-Islami, mbikëqyrëse e citostatikëve për pacientë në Klinikën e Onkologjisë, në emisionin “Kallxo Përnime” ka folur për çështjen e regjistrit të rasteve ...

Gazetarja Saranda Ramaj flet për mungesën e indikacioneve në një ilaç në listën esenciale

Në listën esenciale të barnave të vitit 2019, në njërin prej ilaçeve nuk janë përshkruar edhe indikacionet që tregojnë se kush përfiton nga ai dhe që ...

Kanceri, sa kushton imunoterapia?

Dafina Ademi-Islami, e cila është mbikëqyrëse e citostatikëve për pacientë në Klinikën e Onkologjisë, në emisionin “Kallxo Përnime”  ka folur lidhur me imunoterapinë.