Postet nga: klima

Biden nënshkruan urdhra ekzekutivë për klimën dhe mjedisin

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden ka nënshkruar një sërë urdhrash ekzekutivë për çështjen e klimës, duke përfshirë një ndalesë të re për ...

Sondazhi masiv i nxjerr ndryshimet klimatike si emergjencë globale

Me gjithë pandeminë e koronavirusit, gati dy të tretat e njerëzve në botë i shohin ndryshimet klimatike si emergjencë globale.

Muaji i kaluar ka qenë "nëntori më i nxehtë i regjistruar ndonjëherë"

Muaji i kaluar ka qenë nëntori më i nxehtë, i regjistruar ndonjëherë në planetin Tokë, dhe Evropa është përballur me temperatura rekorde në këtë periudhë.

Prishtinë – Mbahet marsh kundër ndryshimeve klimatike

 

Në temperatura të larta QKUK-së i prishet klimatizimi

Prishja në sistemin e klimatizimit, ka bërë që e gjithë Qendra Klinike Universitare e Kosovës të mos ketë rregullim të temperaturës së ambientit dhe filtrim të ajrit.

Britania shpall 'gjendje emergjente për ambientin dhe klimën'

Parlamenti britanik ka miratuar një mocion të liderit opozitar, Jeremy Corbyn, për të shpallur “gjendje emergjente për ambientin dhe klimën” si dhe për të marrë masa ...

Sfidë për Kosovën implementimi i strategjive për ndryshimet klimatike

Balkan Green Foundation në kuadër të Konsorciumit Kosovar të Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm në bashkëpunim me Zyrën e Bashkimit Evropian në ...

OAK: Klima e të bërit biznes në Kosovë e pafavorshme

“Klima e të bërit biznes në Kosovë nuk ka përmirësime dhe është e pafavorshme krahasuar me vendet e rajonit”. Kështu u tha në takimin e Odë...