Postet nga: KKTK

Kompleksi i Jasharajve në Prekaz propozohet për mbrojtje të përhershme nga shteti

Kompleksi Memorial “Adem Jashari“ në Prekaz të Skenderajt është njëri nga 54 asetet që Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit i ka propozuar për të marrë statusin e ...

Prizreni

Asetet që u propozuan për mbrojtje të përhershme, MKRS dhe KKTK nuk tregojë cilat janë objektet

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Këshilli i Kosovës për Trashëgiminë Kulturore nuk kanë treguar se cilat astet të trashëgimisë kulturore janë propozuar ...

KKTK raporton në Kuvend, akuzohet për veprime antiligjore

Deputetja Eliza Hoxha i ka akuzuar anëtarët e Bordit të Këshillit të Kosovës për Trashëgiminë Kulturore për veprime antiligjore gjatë emërimeve në ...

Paqartësitë për Listën e Trashëgimisë Kulturore për mbrojtje të përhershme

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve dhe Këshilli i Kosovës për Trashëgiminë Kulturore kanë dhënë versione të ndryshme rreth propozimeve të aseteve të Trashë...

Përzgjidhet lista e kandidatët për anëtarë të Bordit të KKTK-së

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport i Kuvendit të Kosovës ka përzgjedhur sot listën prej 7 kandidatëve për zgjedhjen e anë...

40 kandidatë në garë për 7-të pozitat e Bordit të Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore

40 persona kanë konkurruar në konkursin për zgjedhjen e 7-të anëtarëve të Bordit të Këshillit të Kosovës për Trashëgiminë Kulturore.

Fitim Uka: Komisioni shkeli ligjin për barazinë gjinore në përzgjedhjen e kandidatëve për Këshillin e Kosovës për Trashëgiminë Kulturore

Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Fitim Uka, anëtar i Komisionit Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport (ASHTIKRS) pretendon së përzgjedhja e anë...

Këshilli i Trashëgimisë Kulturore bëhet anëtar i organizatës ndërkombëtare, ‘Culture Action Europe’

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore është anëtarësuar në organizatën ndërkombëtare, “Culture Action Europe” (CAE).