Postet nga: Kinematografia

Qeveria miraton marrëveshjen për bashkëprodhime filmike me Bullgarinë

Qeveria e Kosovës ka miratuar sot marrëveshjen për bashkëfinancime në fushën e kinematografisë në mes të Kosovës dhe Bullgarisë.

Projektligji për kinematografinë përplas kineastët gjatë debatit publik në Kuvendin e Kosovës

Një mal me vërejtje janë shpalosur sot nga kineastët kosovarë lidhur me Projektligjin e ri për kinematografinë, gjatë një dëgjimi publik në Kuvendin e Kosovës.

Ndahen çmimet për kinematografi për vitin 2021

Abdurrahman Shala, post mortum dhe regjisorja Blerta Basholli janë fituesit e çmimeve kombëtare vjetore për kinematografi për vitin 2021. 

Kosova dhe Franca afër nënshkrimit të marrëveshjes për bashkëprodhime kinematografike

Kosova dhe Franca do të nënshkruajnë në maj të këtij viti marrëveshjen për bashkëprodhime kinematografike.

Projektligji i ri për Kinematografinë, ‘Kosovafilmi’ shndërrohet në arkiv

“Kosovafilmi”, ish-ndërmarrja shoqërore për prodhimin, shfaqjen dhe distribuimin e filmit, me Projektligjin e ri për Kinematografinë, parashihet të shndërrohet në arkiv të filmit, në kuadë...

Debati për kinematografinë, kineastët akuzojnë Qendrën Kinematografike për keqpërdorim fondesh

Kineastët kosovarë e kanë akuzuar menaxhmentin e Qendrës Kinematografike të Kosovës për keqpërdorim të fondeve publike që ndahen për filmin dhe favorizime për ...

Konjufca i gëzohet sukseseve të kineastëve kosovarë

Glauk Konjufca, kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës ka përshëndetur sukseset e kinastëve kosovarë në arenën ndërkombëtare. 

Mbi katër milionë euro më pak buxhet për MKRS-në, në krahasim me vitin 2020

Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit ka planifikuar rritje të buxheti për Qendrën Kinematografike të Kosovës për 2022, ndonëse sipas projektsionit vet MKRS do të ...