Postet nga: Kineastët

Kineastë e skenarist, pro e kundër projektligjit për Kinematografinë

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporti ka publikuar dhe hapur për diskutim publik Projektligjin e ri për Kinematografinë.

Debati për kinematografinë, kineastët akuzojnë Qendrën Kinematografike për keqpërdorim fondesh

Kineastët kosovarë e kanë akuzuar menaxhmentin e Qendrës Kinematografike të Kosovës për keqpërdorim të fondeve publike që ndahen për filmin dhe favorizime për ...

Ministria e Kulturës tregon për borxhet e QKK-së ndaj produksioneve filmike

Mbi 100 mijë euro u ka borxh Qendra Kinematografike e Kosovës produksioneve filmike në vend. 96 mijë janë borxhe të akumuluara vetëm gjatë këtij viti.

Mungesa e kritikës, filmat kosovarë nuk marrin vlerësim profesional

Sukseset e filmave kosovarë në festivalet ndërkombëtare janë duke u rritur gjithnjë e më shumë.

‘PriFest’-i publikon programin e filmave në kategorinë ‘Let It Be’

Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Prishtinë, (PriFest) ka prezantuar programin “Let It Be”, kategori kjo dedikuar filmave me tematikë për komunitetin LGBTIQ.

Kineastët kosovarë ‘mbyllin’ sytë para masakrave të kryera gjatë luftës në Kosovës

Masakra e Reçakut e kryer nga forcat serbe në janar të 1999 ndaj civilëve shqiptarë, është njëra nga shumë të tilla të kryera gjatë luftës në mbarë ...