Postet nga: Këshilli Shtetëror i Cilësisë(KShC)

O’Connell kundër Ramush Haradinajt dhe Enver Hoxhajt, përkrah KShC-në

Ambasadori britanez në Kosovë, Ruairi O’Connell, gjithashtu ka komentuar vendimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), për mos akreditimin e tri universiteteve publike të Pejë...

Haradinaj për universitetet: Ani a t’i mbyllim krejt pra?

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, përsëri është shprehur kundër vendimeve të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) për tërheqjen e akreditimit pë...

ORCA: Ndërhyrja e parë e Qeverisë në Agjencionin e Kosovës për Akreditim do të përballet me protesta

Organizata për Cilësinë në Arsim (ORCA) sot ka protestuar para Qeverisë, kundër ndërhyrjeve politike në pavarësinë e Këshillit Shtetëror të Cilësisë, të ...

Nënkryetari i PDK-së: Vendimi i Këshillit Shtetëror të Cilësisë, i papranueshëm

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës njëherazi zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës, Enver Hoxhaj, ka thënë se vendimi i sotëm i Kë...

ORCA kërkon nga kryeministri që t'i mbajë duart larg Agjencisë së Akreditimit

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim – ORCA, njëherësh edhe organizatë që e monitoron punën e KShC-s, ka reaguar pas paralajmërimit të kryeministrit Ramush ...

Rektori i Universitetit të Pejës e quan 'të njëanshëm' vendimin e KShC-së për tërheqjen e akreditimit

Rektori i Universitetit të Pejës “Haxhi Zeka”, Fadil Millaku e ka komentuar vendimin e sotëm të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) për votimin e ...

Universitetet e Pejës, Prizrenit dhe Mitrovicës nuk mund të regjistrojnë studentë të rinj

Këshilli Shtetëror i Cilësisë(KShC) në mbledhjen e 74-të vendosi në favor të raporteve të ekspertëve ndërkombëtarë, të cilët rekomanduan që t’u ...

Akreditimet, përplasen AKA e KShC në Komisionin për Arsim

Tejkalimi i kompetencave të Komisionit të Ankesave të Agjencisë së Akreditimit për rikthimin e akreditimeve të disa institucioneve të arsimit të lartë, ka bërë që Këshilli Shtetë...