Postet nga: Këshilli Shtetëror i Cilësisë

Ministri rrit numrin e studentëve të Mjekësisë në UP, KShC e quan intervenim politik

Ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi ka miratuar kërkesën e Senatit të Universitetit të Prishtinës për rritjen e numrit të studentëve të rinj në Fakultetin e ...

Enver Hoxhaj zbut fjalët për universitetet e paakredituara

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj ka reaguar përsëri lidhur me vendimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) për mosakreditimin e Universitetit ...

KShC: Publiku po manipulohet, vendimet tona po përdoren për lojë politike

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka dalë me komunikatë për të sqaruar vendimet që ata kanë marrë për mosakreditim institucional ndaj tri universiteteve publike dhe katë...

Bashkimi Europian kundër Haradinajt: Vendimi për mos akreditim të universiteteve ishte i vështirë por i drejtë

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, ka dalë me një deklaratë publike rreth vendimeve të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) për tërheqjen e akreditimit të ...

Ish-anëtari i KShC-së: MAShT dhe Qeveria po e rrezikojnë integrimin europian të arsimit të lartë  

Ish-anëtari i Këshillit Shtetëror të Cilësisë, Xhavit Rexhaj ka reaguar pas vendimit të djeshëm të bordit të KShC-së për tërheqjen e akreditimit pë...

Rektori nuk e komenton vendimin për mosakreditimin e Universitetit të Prizrenit

KALLXO.com raportoi sot ekskluzivisht së në mbledhjen e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), është vendosur që t’u tërhiqet akreditimi institucional për vitin akademik 2019/2020 ...

Përveç tri Universiteteve Publike, KShC ua tërheq akreditimet edhe 4 kolegjeve private

Pos Universiteteve Publike, Këshilli Shtetëror i Cilësisë, vendosi edhe për kolegjet private mbi rekomandimet e ekspertëve ndërkombëtar, të cilët vlerësuar në...

Ministri i Arsimit emëron Osman Ismaili anëtar të bordit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka emëruar profesorin Osman Ismaili në pozitën e anëtarit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, në ...