Postet nga: Këshilli Shtetëror i Cilësisë

Bislimi mohon ta ketë nip të propozuarin për anëtarë të KShC

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi ka mohuar ta ketë familjar anëtarin e propozuar nga Qeveria për Këshill Shtetëror të Cilësisë (KSHC), Gëzim Tosunin.

Reagon BE, largimi nga ENQA për faj të politikës

Zyra e BE-së në Kosovë ka reaguar ndaj vendimit të Asociacionin Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë që të mos vazhdojë anëtarësinë e ...

KShC njofton kolegjet dhe universitetet ku mund të ankohen

Këshilli Shtetëror i Cilësisë në mbledhjen e mbajtur dje ka diskutuar në lidhje me vendimet e Komisionit të Ankesave të AKA-së, që i kanë bërë pasi ...

Anëtari ndërkombëtar i KShC-s: Nuk kam parë diçka kaq të politizuar si në Kosovë

Megjithëse po përballen me presione nga politika dhe palët e interesit, Këshilli Shtetëror i Cilësisë thotë se është i vendosur të sigurojë cilësi ...

Opozita: Haradinaj dhe Bytyqi të marrin mësim nga ndërhyrja e kaluar në AKA

Pas dështimit të Komisionit parlamentar për Arsim, i cili ishte thirrur për diskutimin e situatës së krijuar pas vendimeve të Këshillit Shtetëror të Cilë...

27 organizata dhe 6 anëtarë të shoqërisë civile i dalin në mbështetje KShC-së

27 organizata dhe 6 anëtarë të shoqërisë civile, përmes një deklarate të përbashkët, kanë konfirmuar mbështetjen dhe vendosmërinë qytetare, për cilësi në arsimin ...

Kosovo Art Academy: Jemi institucion i vogël, s’është dashur të vlerësohemi si universitetet publike

Kolegji ‘Kosovo Art Academy’ thotë se vlerësimi institucional nga ekspertët ndërkombëtar, është dashur të bëhet ndryshe për të, për arsye se janë institucion ...

Ekspertët ndërkombëtarë: Universiteti i Prizrenit nuk e di numrin e studentëve

Ekspertët ndërkombëtar të angazhuar nga Agjencia e Kosovës për Akreditim(AKA), për vlerësimin e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”, rekomanduan që ky universitet ...