Postet nga: keshillat e mjekut

Këshillat e mjekut:  Viti i Ri i parë me beben

Festat e fundvitit janë të mbushura me plot dashuri e shpresë, gjithmonë në vete e kanë një veçanti por për prindërit të cilët e festojnë vitin ...

Këshillat e mjekut: Viti i Ri dhe ushqimi

Festat janë gjithmonë rast imirë për mbledhi familjare dhe shumëllojshmëri të ushqimeve që përgatiten e konsumohen.

Problemet me gjëndrat tiroide, këshilla për trajtimin e tyre

Gjëndra tiroide është gjëndra më e madhe e sistemit endokrin edhe pse ajo peshon vetëm disa gram te njeriu i rritur. Rëndësia e saj lidhet ...

Mbrojtja e fëmijëve nga ajri i ndotur, këshilla nga mjeku

Ajri i ndotur është bërë shqetësim për qytetarët. Ekspozimi ndaj një ajri (i ndotur) të tillë ka bërë që spitalet të kenë numër më ...

Rritet numri i qytetarëve me viroza sezonale

Përkundër mungesës së një sistemi të përshtatshëm dhe aktiv të informimit shëndetësor që do të mundësonte paraqitjen e shifrave konkrete të të ...

Këshillat e mjekut: Trajtimi i diabetit në Kosovë

Doktori Kosovar rrëfen se si nxori brusha e gozhda nga barku i pacientit

Gëlltitja e objekteve të huaja është problem me të cilin ballafaqohen mjekët e Otorinolaringologjisë (ORL), të cilët duhet të ndikojnë për t'i nxjerrë ato nga hunda, ...

Problemet me sy te fëmijët dhe trajtimi

Problemi i fëmijëve me të pamurit është shqetësim që kërkon trajtim të shpejtë e profesional. Sot ka më shumë fëmijë që bartin syze, por jo ...