Postet nga: këshilla

5 arsyet pse duhet të dëgjoni muzikë klasike përderisa mësoni

Shkencëtarët kanë hulumtuar efektin që mund të jap muzika tek njerëzit në mënyra të ndryshme.

10 shenja të pazakonta të stresit

Nëse jeni nën stres kronik, trupi juaj është i ekspozuar ndaj nivelit të lartë të hormoneve të stresit nga dita në ditë.

Për këto pesë arsye shfaqen venat e dukshme

Venat e  dukshme ndonjëherë mund të na tregojnë për disa probleme shëndetësore Venat paraqesin një sistem të zgjuar të valvulave me një kalim që kryejnë një ...

Pikat për hundë nuk rekomandohen për fëmijët

Prindërit nuk do të duhej t’u vënë pika të hundës fëmijëve para se t’i mbushin gjashtë vjeç, ndërkaq fëmijët midis ...

Ushqimet që ndihmojnë në trajtimin e anemisë

Miliona njerëz në mbarë botën vuajnë nga mungesa e hekurit dhe anemia. Dihet se anemia shkakton lodhje, letargji dhe produktivitet të reduktuar. Ndikon keq në shëndetin e ...

Shkenctarët afër zbulimit të ilaqit për virusin e rrezikshëm

Shkenca ka përparuar një hapa para në zbulimin e vaksinës për ethet Lassa.

Rreziqet e kancerit të gojës

Në disa rajone, incidenca e kancerit të gojës është rritur. Një studim i kohëve të fundit zbulon një faktor të ri rreziku që mund të ndihmojë në shpjegimin ...

A Ndikon Aspirina në Parandalimin e Kancerit të Mëlçisë?

Hulumtuesit kanë zbuluar se përdorimi i dy apo më shumë pilula të dozave standarde të aspirins (325 miligramë) është ndërlidhur me një reduktim prej 49% të rrezikut të kancerit të ...