Postet nga: KDI

Kuvendi gjatë këtij viti miratoi vetëm 17 ligje, në mbi 70 seanca të mbajtura

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka bërë të ditur se legjislatura e VII-të e Kuvendit të Kosovës përmbylli vitin 2020 me vetëm 17 ligje të miratuara, në ...

Agnesa Haxhiu nga KDI: Legjislatura e shtatë, më jetëshkurtëra në historinë e parlamentarizmit

Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese që rrëzoi Qeverinë e Kosovës dhe kërkoi shkuarjen në zgjedhje të jashtëzakonshme parlamentare, shumë shpejt pritet që të shpërndahet ...

KDI: Lumenjtë e ndotur po i helmojnë bunarët që shfrytëzohen për ujë të pijshëm

Diana Metushi -Krasniqi nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) e ftuar në debatin për lumenjtë e kontaminuar ka treguar se kanë gjetur që lumenjtë e ndotur po shkaktojnë ...

Qeveria-Kuvendi

Edhe Qeveria Hoti vazhdon traditën e shmangies së ballafaqimit me Kuvendin

Sikur edhe qeveritë paraprake edhe kjo e drejtuar nga Avdullah Hoti po i shmanget ballafaqimit me komisionet parlamentare dhe me vetë Kuvendin.

Hoti për njohjen nga Izraeli: Po mundohemi ta amortizojmë duke mos e bërë të madhe

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka komentuar deklaratat të cilat kanë ardhur pas njohjes nga Izraeli si dhe pakënaqësinë e Turqisë për këtë pikë.

KDI: Në tremujorin e parë 2020 deputetët shpenzuan rreth 12 mijë euro në udhëtime

Eugen Cakolli, nga Instituti Demokratik i Kosovës ka prezantuar gjetjet nga monitorimi i punës së Kuvedit për sesionin pranveror 2020.

KDI: Shumica parlamentare e brishtë ndikoi në punën e Kuvendit

Instituti Demokratik i Kosovës ka prezantuar gjetjet nga monitorimi i punës së Kuvendit gjatë sesionit pranveror 2020.

KDI kundërshton vendimin e Zemajt për shfuqizimin e Udhëzimit për çmimin e barnave

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) përmes një komunikate ka kundërshtuar vendimin e Ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemaj, për shfuqizimin e Udhëzimit Administrativ që ...