Postet nga: KDI

Cakolli: Zgjedhjet lokale pritet të zgjojnë interes të madh qytetar

Përveç zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të 14 shkurtit, Kosova këtë vit do të mbajë edhe zgjedhjet e rregullta lokale.

KDI kërkon fuqizimin e sinjalizuesve në luftimin e korrupsionit

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka publikuar sot “Raportin rreth anketës rreth mbrojtjes së sinjalizuesve" i mbështetur nga ambasada holandeze.

Tetë vite nga marrëveshja e parë e parimeve mes Kosovës dhe Serbisë

Të hënën janë mbushur tetë vite pas arritjes së marrëveshjes së parë të parimeve për normalizimin e marrëdhënieve, e arritur mes Kosovës dhe ...

KDI: Vazhdimi i dialogut me Serbinë mos ta gjejë Kosovën pa strategji dhe platformë

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) përmes një komunikate, ka bërë të ditur se po përcjellë me vëmendje zhvillimet rreth procesit të dialogut Kosovë-Serbi.

KDI kërkon nga subjektet politike që t`i evitojnë zgjedhjet

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka kërkuar nga subjektet politike që të evitojnë zgjedhjet dhe t'i hapin rrugë funksionimit të institucioneve të vendit.

Cakolli: Kosova po hyn në një krizë të panjohur kushtetuese

Eugen Cakolli nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), organizatë që monitoron punën e Kuvendit të Kosovës, në një bisedë për Radion Evropa e Lirë tha se ...

Spahija: Politika ushtron ndikim mbi gjyqësorin dhe prokurorinë

Kosova vazhdon të jetë njëri prej vendeve më të korruptuara në Evropë. Në anën tjetër, në vend aktualisht janë vetëm 22 persona duke vuajtur dënimin pë...

Eugen Cakolli: Vendimi i KQZ-së i drejtë, por duhet plotësuar

Eugen Cakolli, hulumtues në Institutin Demokratik të Kosovës (KDI) e ka vlerësuar si të drejtë vendimin e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) sipas të cilit është paralajmëruar ...