Postet nga: Kane

Kosova e Shqipëria me pavijon të përbashkët në tregun e filmit në Kanë

Për të trembëdhjetin vit me radhë Qendra Kinematografike e Kosovës (QKK) prezantohet në tregun e filmit ‘Marche Du Film’ në festivalin film në Kanës të Francë...

Kosova synon "Palmën e Artë" në Festivalin e Kanës me filmin "Rrugës"

Filmi i shkurtër “Rrugës” i regjisorit Samir Karahoda do të garojë për çmimin “Palma e Artë” në edicionin e 77-të të Festivalit të Filmit në Kanë (Cannes) ...

Hapet pavijoni i Kosovës në edicionin e 76-të të Festivalit të Kanës

Kosova ka hapur pavijonin e saj në edicionin e 76-të të festivalit ndërkombëtar të filmit në Kanë të Francës. Kosova këtë vit në Festivalin e Kanë...

Kosova nënshkruan marrëveshje për bashkëprodhim kinematografik me Francën

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrullah Çeku ka njoftuar se në Kanë të Francës ka nënshkruar marrëveshje për bashkëprodhim kinematografik.

Kosova dhe Shqipëria me pavijon të përbashkët në Festivalin e Kanës

Kosova dhe Shqipëria kanë hapur pavijonin e përbashkët në kuadër të edicionit të 75-të të filmit në Kanë të Francës.

Festivali i Kanës hapet me thirrje për paqe e kundër luftës

Me thirrjet për paqe e kundër luftës është hapur të martën edicioni i 75 i Festivali të Filmit në Kanë (Cannes) të Francës.

Kosova dhe Franca afër nënshkrimit të marrëveshjes për bashkëprodhime kinematografike

Kosova dhe Franca do të nënshkruajnë në maj të këtij viti marrëveshjen për bashkëprodhime kinematografike.

Ukaj rikthehet në Festivalin e Kanës

Alban Ukaj është aktori i njohur kosovar, me karrierë të bujshme ndërkombëtarisht, i cili është rikthyer në Festivalin e Filmit në Kanë të Francës, si aktor i ...