Postet nga: Jovica Stanishiq

Haga ia zgjat lirimin Jovica Stanishiqit

Gjykata e Kombeve të Bashkuara ka zgjatur lirimin e përkohshëm të Jovica Stanisiç deri në prill të vitit 2020 sepse ish-shefi i Shërbimit të Sigurisë Serbe, i cili ...

Dëshmitari: Arkani qëlloi të burgosurin në kokë

Një dëshmitar tha në gjyqin e ish-zyrtarëve të sigurimit serb të shtetit Jovica Stanishiq dhe Franko Simatoviq se ai pa Zelko Razhnatoviq, i njohur ndryshe si Arkani, të ...

Avokati i Franko Simatoviqit akuzon gazetarin për dëshmi të njëanshme

Avokati mbrojtës i Franko Simatoviq, Mihajlo Bakraç, tha në Mekanizmin për Gjykatat Ndërkombëtare në Hagë se dëshmitari i prokurorisë Dejan Anastasijeviq, një gazetar nga Beogradi, ...

Luftëtari i 'Beretave të Kuqe': Frenki Simatoviq ishte komandanti ynë

Një dëshmitar i mbrojtur i koduar me emrin RFJ-150 tha në Mekanizmin për Gjykatat Ndërkombëtare në Hagë të martën se i pandehuri Franko “Frenki” Simatoviq ...

Beogradi ‘Kontrollonte Luftëtarët' që Kryen Krime në Kroaci

Një ekspert ushtarak i prokurorisë tha në gjyqin e sih-krerëve të Sigurimit të Shtetit në Serbi, Jovica Stanishiq dhe Franko Simatoviq se njësitë nën kontrollin e shë...

Dëshmitari: Stanishiqi Ishte ‘Komandanti’ i Rebelëve Serbë të Kroacisë

Milan Martiq, i cili drejtonte policinë e një shteti rebel serb të Kroacisë gjatë kohës së luftës, e quajti kreun e sigurimit të shtetit në Serbi Jovica Stanishiq “...

Në Hagë Shfaqet Incizimi i Pushkatimit të 6 Myslimanëve

Prokurorët në procesin gjyqësor në Tribunalin e Hagës, kundër të akuzuarve, Jovica Stanishiq, dhe Franko Simatoviq Frenki, e kanë shfaqur sot incizimin e pushkatimit të gjashtë ...

Dëshmitarja: Luftëtarët e Arkanit Vranë Joserbë në Erdut

Një dëshmitare e mbrojtur e akuzës, e koduar me emrin RFJ-102, dëshmoi në Mekanizmin për Gjykatat Ndërkombëtare në Hagë se joserbët u arrestuan, ...