Postet nga: Jetëgjatësia

Sa shumë stërvitje na duhen për një jetë më të gjatë?

Për t’i rritur shanset tona për një jetë më të gjatë, ndoshta duhet t’i bëjmë të paktën 7,000 hapa në ditë ose të bëjmë ...

COVID-19 shkakton rënien më të madhe të jetëgjatësisë prej Luftës së Dytë Botërore

Pandemia e koronavirusit ka shkaktuar rënien më të madhe të jetëgjatësisë prej Luftës së Dytë Botërore, ka treguar një studim i publikuar në revistën ...

Ndikimi i pandemisë, zvogëlohet jetëgjatësia në SHBA

Jetëgjatësia në Shtetet e Bashkuara u zvogëlua për një vit e gjysmë gjatë vitit 2020.

Gjenet pak ndikim në jetëgjatësi, përcaktuese mënyra e të jetuarit, ushqyerit...

Gjenet kanë pak ndikim në jetëgjatësinë e një personi.

Ulja e konsumit të mishit mund të shpëtojë jetë

Të heqësh dorë nga mishi i viçit duke përdorur burime të tjera proteinash, mund të shpëtojë miliona jetë njerëzish dhe të ulë ndjeshëm vë...

Studimi - ‘Sa më gjatë qëndroni në shtrat të zgjatet jeta’

 

Arrat dhe peshku jua zgjatin jetën

Do të jetosh më gjatë? Ha më pak mish të kuq. Konsumi i këtij lloj mishi rrit rrezikun për të vdekur, në veçanti për kancerin dhe ...

Romantikët lindin në tetor dhe jetojnë më gjatë

Njerëzit e lindur në tetor shoqërohen nga ndjenja të bukura, kështu që ata janë shumë romantike. Këta janë njerëz shumë të përgjegjshëm dhe ...