Postet nga: Jeta Krasniqi

Tërmeti, dridhjet që na bashkuan

Shumë jetë të humbura la pas tërmeti që goditi Shqipërinë. La pas shumë njerëz të dëshpëruar, të cilët në qiell të hapur, janë duke ...

Thirrja për rifillim të dialogut, përballë zgjedhjeve dhe taksës

Thirrja e përbashkët e Qeverive të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, që menjëherë të rifillojë dialogu mes ...

Vazhdimi i dialogut i ndërlidhur me formimin e Qeverisë së re të Kosovës

Vazhdimi i dialogut midis Kosovës dhe Serbisë është gati se i pamundur pa formimin e Qeverisë së re të Kosovës, thonë njohësit e zhvillimeve politike në Prishtinë.

KDI kërkon llogari nga qeveria për shpenzimin e buxhetit nga delegacioni shtetëror

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka kërkuar nga kryeministri Ramush Haradinaj që ta marrë drejtimin e dialogut me Serbinë si dhe koordinim me Presidentin e vendit rreth pë...

KDI: Qytetarët duan raporte të mira me ndërkombëtarët dhe taksë për Serbinë

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka shpalosur një analizë përmes së cilës i ka prezantuar skenarët sa u takon efekteve pozitive dhe negative në rast të ...

Kërkohet përfshirje më e madhe e grave në ekonomi dhe politikë

Në kuadër të Ditëve të Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore, “Jahjaga Foundation” ka organizuar  tryezën me temën “Pjesëmarrja e grave në qeverisje ...

KDI: Duhet strategji të jashtme për ta mbrojtur taksën 100%

Jeta Krasniqi, Instituti Demokratik i Kosovës foli lidhur me mënyrën se si qeveria e Kosovës duhet ta përballojë presionin për ta larguar taksën 100 ...

Çështja e ‘korrigjimit të kufijve’ mund të cenojë popullaritetin e Vuçiçit dhe Thaçit

Analistët mendojnë se shkëmbimi intensiv i deklaratave të kohëve të fundit për korrigjimin e kufijve midis Serbisë dhe Kosovës do të ndikojë në popullaritetin e ...