Postet nga: Italia

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, në vizitë zyrtare në Itali, pritet nga homologu italian

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka njoftuar se me ftesë të homologut të tij italian, Guido Crosetto, ishte për vizitë zyrtare në Itali.

Shqipëria do të pranojë jo më shumë se 3,000 emigrantë sipas marrëveshjes me Italinë

Shqipëria nuk do të mbajë më shumë se 3,000 emigrantë në çdo kohë sipas një marrëveshjeje të shpallur këtë javë që lejon Italinë të ndërtojë atje dy ...

Italia do t’i japë Shqipërisë 16.5 milionë euro paradhënie për strehimin e emigrantëve

Italia do të depozitojë 16.5 milionë euro në një llogari të posaçme të Thesarit të Shqipërisë, si paradhënie për strehimin e deri në 3.000 emigrantëve në Shqipë...

Ekspertët: Marrëveshja e Italisë për strehimin e azilkërkuesve në Shqipëri tendence shqetësuese

Ekspertë dhe aktivistë për çështjet e migracionit thonë se një marrëveshje mes Italisë dhe Shqipërisë për strehimin e mijëra migrantëve në shtetin ballkanik, ndë...

Raporti: Gati 1 në 12 italianë jeton në ‘varfëri absolute’ për shkak të inflacionit më të lartë

Aktualisht janë mbi 5.6 milionë italianë të cilët nuk mund të përballojnë koston e gjërave esenciale, të tilla si ushqimi, strehimi, arsimi dhe kujdesi shëndetësor, sipas ...

Italia miraton masa më të ashpra kundër migrantëve

Qeveria italiane e krahut të djathtë e ka miratuar të hënën një paketë me masa të ashpra për ta kufizuar migrimin e paligjshëm përmes Mesdheut, ...

UNESCO e lë Venecian jashtë listës së trashëgimisë në rrezik

Qyteti italian i Venecias dhe laguna e tij nuk u renditën në listën e Trashëgimisë Botërore në Rrezik të UNESCO-s gjatë një takimi të agjencisë së ...

Hyrja në Venecia pritet të bëhet me pagesë nga viti i ardhshëm

Venecia planifikon ta bëjë me pagesë hyrjen për vizitorët ditorë nga viti i ardhshëm, në përpjekje për ta menaxhuar numrin e madh të turistë...