Postet nga: Ismajl Kurteshi

Ministri Bytyqi: Bie numri i nxënësve që mësojnë në gjuhën shqipe në Diasporë

Numri i fëmijëve që vijojnë mësimin plotësues në gjuhën shqipe në Diasporë ka pësuar rënie.

Kurteshi: Mosmarrëveshja MAShT- SBAShK vjen nga inatet mes tyre

Ismajl Kurteshi, kryetar i Komisionit për Arsim nga Lëvizja Vetëvendosje, tha se edhe pse është mbyllur greva është hapur çështja e kompensimit të orëve të humbura.

ORCA noton universitetet publike: Universitetin e Gjakovës dhe të Ferizajt i presim në afatin tjetër

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim(ORCA) sot ka publikuar një hulumtim mbi transparencën e universiteteve publike dhe ndikimin politik në këto institucione me titull “...

Për një himn me vargje

Rrethanat politike në të cilat u shpall Pavarësia e Kosovës, 11 vjet më parë, më 17 shkurt 2008, ia pamundësuan shtetit më të ri në Evropë që ta ketë himn ...

VV: Qeveria, fajtori kryesor i grevës së mësimdhënësve

Ismaj Kurteshi, kryetar i Komisionit për Arsim në Kuvendin e Kosovës nga Lëvizja Vetëvendosje, ka paralajmëruar se nesër do të mbahet një mbledhje e ...

Sa ishte i duhur vendimi për ndalimin e telefonave në shkolla?

Në mënyrë që të ngritet cilësia e arsimit në vend dhe të funksionojë më mirë mbarëvajtja e procesit mësimor, ditë më parë ministri i Arsimit, Shyqiri ...

Kthimi i artefakteve të marra nga Serbia ‘përplas’ ministrin Gashi dhe deputetin Kurteshi

Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, deputeti i VV, Ismajl Kurteshi ka pyetur ministrin e kulturës Kujtim Gashi, për kthimin e artefakteve të cilat ...

Mbyllja e Programeve të UP-së rrezikon Fabrikat e Kosovës

Një Hulumtim i BIRN-it tregon se mbyllja e programeve të caktuara të studimeve në Universitetin e Prishtiëns mund ta rrezikojë funksionimin e kompanive gjigande në vend të cilat merren ...