Postet nga: Investimet

Pse s’po realizohet kredia e zotuar për 'Trepçën', flet ministrja Rizvanolli

Tetë muaj më parë, në një mbledhje të Qeverisë së Kosovës, u mor një vendim që Ndërmarrjes Publike “Trepça” t’i ndahet një kredi prej 20 milionë eurove. ...

Horizontet pa shpresë

Gjiganti metalurgjik, që dikur kishte nam në gjithë Ballkanin Perëndimor, sot përballet me mungesë të investimeve nga shteti i Kosovës. Makineritë e vjetruara e mungesa e pjesë...

Ministri italian: Marrëveshja infrastrukturore me Kinën nuk solli rezultatet e pritura

Tregtia në mes të Italisë dhe Kinës nuk është përmirësuar siç është pritur prej kur Roma është përfshirë në Iniciativën kineze Brezi dhe Rruga katë...

Gjermania mbetet tërheqëse për investitorët e huaj

Gjermania vazhdon të mbetet tërheqëse për të investuar. Furnizimi me energji dhe personeli i specializuar nuk përbëjnë problem, problemi qëndron vetëm tek mungesa ...

Kryeministri Kurti pret në takim një delegacion të zyrtarëve e bizneseve të ndryshme amerikane

Kryeministri Albin Kurti ka pritur sot një delegacion të përfaqësuesve të Departamentit të Shtetit Amerikan, korporatave e kompanive të ndryshme amerikane të kryesuar nga ambasadori i ShBA-ve në ...

Komunat pa investime kapitale, bizneset pa punë

Mitrovica e Jugut është vetëm njëra nga komunat e Kosovës, që gjatë këtij viti nuk ka nisur asnjë projekt kapital, të financuar nga Qeveria e Kosovë...

‘Investime strategjike’: Resortet kërcënojnë zonat e mbrojtura në bregdetin shqiptar

Ekspertë dhe aktivistë mjedisorë ngrenë këmbana alarmi për resortet e miratuara nga qeveria si investime strategjike brenda zonave të mbrojtura natyrore dhe me potencial arkeologjik, duke kërcë...

Ministri i Bujqësisë: Bashkëpunimi mes nivelit qëndror dhe lokal është krucial për zhvillimin e bujqësisë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, ka thënë se bashkëpunimi mes nivelit qëndror dhe lokal është krucial për zhvillimin e bujqësisë.