Postet nga: investimet e huaja

Tërheqja e investimeve të huaja, mundësi e artë për vende të reja të punës

Pritjet e qytetarëve nga Qeveria e re e Kosovës janë të mëdha dhe ato shtrihen në gjitha sferat e jetës. Megjithatë, sipas shumë sondazheve, qytetarët ...

Serbia e para në botë për Investime të huaja

Serbia është renditur e parë në botë për Investimet e Huaja “Greenfield”, sipas FDi Intelligence, pjesë e Financial Times.

Investitorë gjermanë shprehin interesim për të investuar në Malishevë

 

Gashi e kryetari i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës në diskutuan mundësitë për investime në Kosovë

Zëvendës kryeministri / Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Dardan Gashi ka pritur në një takim kryetarin e Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Angli, Artan ...

Situata politike ndikon në investimet e huaja

Investimet e huaja direkte në Kosovë vazhdimisht janë vlerësuar të nevojshme për një zhvillim ekonomik, marrë parasysh resurset e ndryshme të mjaftueshme që posedon Kosova dhe pamundësinë ...

Borxhi publik mund të tejkalojë parametrat e caktuara

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka paralajmëruar se borxhi i publik i Kosovës mund të rritet deri në 40 për qind të Bruto Produktit Vendor (BPV). Kjo ...

Shala: Është rritur numri i investitorëve të huaj në Kosovë

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe Korporata Ndërkombëtare për Financa, e cila është pjesë e Bankës Botërore sot kanë nënshkruar marrëveshje  për ...

Komuna e Prizrenit ftoi bizneset italiane që të investojnë në Kosovë