Postet nga: Intervistë

Gjuhët, problemi në Kosovë për të cilin s’flet askush

E drejta për të përdorur gjuhën amtare – shqipe apo serbe – është e rëndësishme për këdo në Kosovë, por progresi po pengohet nga mosmarrë...

Rushiti: Çmimi i Nderon Viktimat e Dhunës Seksuale

Departamenti Amerikan i Shtetit i ka ndarë Feride Rushitit, Çmimin Ndërkombëtar për Grua të Guximshme. Rushiti është drejtore e Qendrës për Rehabilitimin e Viktimave të ...

Intervistë: Talat Xhaferi

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’ transmetoi intervista me kryetarin e Parlamentit të Maqedonisë, Talat Xhaferi.

Kadri Veseli: Besoj se Demarkacioni Ratifikohet Këtë Javë

“Jam duke punuar intensivisht me kolegët e partive politike, në mënyrë që të arrijmë konsensusin e përbashkët që kur të shkojmë në seancë, ta përfundojmë çë...

Astrit Nixha: Politika Legalizoi Ndërtimet Ilegale dhe Kaosin Urbanistik

Kaosi urbanistik i krijuar në qytetet e Kosovës, veçmas në kryeqytet, u shkaktua nga politikat e gabuara të udhëheqësve të institucioneve lokale dhe qendrore që nga ...

Egzon Haliti e Atdhe Arifi Flasin Pas Lirimit: Nuk Kemi Biseduar me Frashër Krasniqin për VV-në

Dy aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje, Atdhe Arifi dhe Egzon Haliti, kanë folur për KALLXO.com pas lirimit të tyre nga paraburgimi dhe vendimit të Gjykatës ...

Soltes: Strategjia e Komisionit Europian Është ‘Pozitive’ për Kosovën

Strategjia e re e zgjerimit të Komisionit Europian për Ballkanin Perëndimor është një zhvillim "shumë pozitiv", tha raportuesi i Parlamentit Europian për Kosovën, Igor Soltes.

Me KALLXO.com Qytetarët Luftojnë Korrupsionin

KALLXO.com është një platformë raportuese online që u mundëson qytetarëve kosovarë të paraqesin në mënyrë anonime rastet e korrupsionit dhe të praktikave të këqija të ...