Postet nga: Integrimi në BE

Perspektiva integruese e Kosovës në BE

Në përputhje me nenin 49 të Traktatit për Bashkimin Evropian, çdo vend Evropian mund të kërkojë anëtarësim në BE nëse respekton vlerat demokratike dhe është ...

Makron po e rrezikon ndikimin e BE-së në Ballkan 

Kundërshtimi i pandërprerë i Francës ndaj zgjerimit ka vënë në rrezik ndikimin e mbetur të BE-së në vetë pragun e saj si dhe aftësinë e ...

Propozimi i ri francez për Ballkanin: Partneritet special në vend të anëtarësimit

Franca i ka filluar disa konsultime jozyrtare diplomatike që disa vendeve të Ballkanit Perëndimor t’u ofrojë partneritet të veçantë dhe të privilegjuar në vend të anëtarë...

Rama: Mosmarrja e datës, rezultat i mospajtimit të BE-së për arsye të saj

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, tha të premten se liderët e Bashkimit të sotëm Evropian "e kanë thënë më qartë se asnjëherë tjetër" se ...

Bundestagu mbështet fillimin e bisedimeve me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Deputetët gjermanë të enjten votuan me shumicë për caktimin e një date fillimi për bisedimet e pranimit në BE me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, edhe ...

Ministrat e 13 vendeve të BE-së mbështesin integrimin e Ballkanit Perëndimor

Ministrat e Jashtëm të 13 vendeve anëtare të Bashkimit Europian, përmes një deklarate të përbashkët, kanë përsëritur mbështetjen e vazhdueshme për procesin ...

Hahn: Kosova nuk është i vetmi kusht për anatarësimin e Serbisë në BE

Komisioneri për Zgjerim të Bashkimit Evropian Johannes Hahn, ka thënë sot se Serbia nuk e ka vetëm një kusht për anatërsim në Bashkimin Evropian.

Nuk ka ‘plan B’, Ballkani Perëndimor është pjesë e BE-së

Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, ka thënë se Ballkani Perëndimor është dhe do të jetë pjesë integrale e Europës, përkatësisht Bashkimit Europian. Kë...