Postet nga: integrimi europian

Një rinisje në Ballkanin Perëndimor

Në momentin kur presidenti francez, Emanuel Makron, i dha dritën e kuqe nisjes së negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërisë në BE, një...

Harrojeni Poznanin, BE-së i nevojitet një politikë e re për Ballkanin

Me “procesin e vjetër të Berlinit” dhe perspektivën e zgjerimit të BE-së në Ballkan tashmë të vdekur, Brukseli duhet ta harrojë samitin e Poznanit dhe të punojë shpejt ...

Reforma në Administratën Publike, sfidë për përmbushjen e MSA-së nga komunat

Sipas raportit të Institutit GAP me titull “Zbatimi i MSA në nivel komunal – të arriturat dhe sfidat në shtatë komunat më të mëdha” del se shumica e komunave nuk ...

Kosova dhe Strategjia e Re e Ballkanit Perendimor

Ministria e Integrimit Evropian sot do të organizojë konferencën "Kosova, Presidenca e Këshillit të BE-së dhe Strategjia e re e Ballkanit Perëndimor - Çka mund të presim".

Juncker: Serbia në BE Pas Zgjidhjes së Problemit me Kosovën

Një marrëveshje e detyrueshme dhe e ligjshme me Prishtinën është pengesa kryesore në rrugën e Serbisë drejt Bashkimit Europian, deklaroi presidenti serb, Aleksandar Vuçiq.

Thaçi: Po Punojmë Intensivisht që Demarkacioni të Kryhet Shumë Shpejt

Presidenti i Kosovës dhe ai i Sllovenisë kanë mbajtur një konferencë të përbashkët për media pas takimin të zhvilluar në zyrën e Thaçit.

Kosova e Serbia, të Shtrënguara të Arrijnë Marrëveshje Brenda një Viti

Me Strategjinë e re të zgjerimit, Komisioni Evropian u ka vënë kusht të pashmangshëm Kosovës dhe Serbisë, arritjen e një marrëveshjeje për normalizimin e raporteve, ...

Strategjia e Re e BE-së: Vetëm Serbia dhe Mali i Zi Marrin Afate Kohore

Serbia dhe Mali i Zi janë të vetmet vende të Ballkanit Perëndimor, të cilat në Strategjinë e Komisionit Europian do të marrin afat të qartë kalendarik për pranim ...