Postet nga: INTEGRA

Fjalët që s'kërkojnë përkthim: Studentët e Kosovës dhe Serbisë me fjalor të përbashkët

‘Demokraci’, ‘traditë’, ‘propagandë’, ‘bateri’, ‘epidemi’, ‘komshinj’, ‘amanet’, ‘ajvar’ - këto janë disa nga fjalët që nuk kanë nevojë për përkthim nga shqipja në serbisht dhe anasjelltas.

Javën tjetër jepet premiera e filmit dokumentar ‘Kosova monumentale e paradokseve’

Filmi “Kosova monumentale e paradokseve” është një dokumentar që trajton çështjen e memorialeve të viktimave civile të luftës në Kosovë.

Të mërkurën në Beograd nis edicioni i radhës i festivalit ‘Mirëdita, dobar dan!’

Edicioni i 9-të i festivali “Mirëdita, dobar dan!” do të mbahet nga 25 deri më 28 maj 2022 në Beograd.

Sot jepet premiera e shfaqjes 'Babai dhe babai’, kushtuar personave të zhdukur nga lufta

Shfaqja “Babai dhe babai”, me tekst të Jeton Nezirajt dhe regji të Kushtrim Koliqit, realizuar nga Integra, jepet sot premierë në ora 20:00 në Muzeun Etnologjik “Emin Gjiku” në Prishtinë.

Më 16 maj jepet premiera e shfaqjes ‘Babai dhe babai’

Shfaqja “Babai dhe babai”, me tekst të Jeton Nezirajt dhe regji të Kushtrim Koliqit, realizuar nga Integra, do të jepet premierë javën tjetër në Prishtinë.

Nesër jepet premiera e shfaqjes ‘Stiffler’

Në teatrin “Oda” në Prishtinë nesër jepet premiera e shfaqjes “Stiffler”, me tekst të Doruntina Bashës dhe regji të Kushtrim Koliqit.

Parimet për Ballafaqimin me të Kaluarën në kontekstin e Kosovës

Parathënie: Parimet për Ballafaqimin me të Kaluarën është një iniciativë qytetare e promovuar nga organizata të shoqërisë civile dhe një grup profesionistësh në fushën ...

Organizata “Integra” e akuzon Radio Kosovën për censurë në dokumentarët për të zhdukurit

Organizata “Integra Ngo”, përmes një reagimi publik kanë denoncuar siç e kanë quajtur censurimin nga ‘Radio Kosova’ ndaj transmetimit të audio dramave të bazuara në rrëfimet e familjarë...