Postet nga: Instituti Demokratik i Kosovës

KDI: Shtatë komuna nuk respektuan afatet kohore për aktivitetet e prokurimit

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka organizuar një tryezë në lidhje me “Shpenzimet e parasë publike në kategorinë e subvencioneve dhe investimeve kapitale gjatë mandatit qeverisës 2018-2021”.

KDI kërkon nga autoritetet kosovare informacione për linjën ajrore Prishtinë-Beograd

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka kërkuar transparencë për marrëveshjen e fluturimeve direkte Prishtinë-Beograd, pasi që sipas tyre, autoritetet kosovare kanë dhënë informacione të ...

Albert Krasniqi: Xhavit Haliti të shkarkohet nga posti i Nënkryetarit të Kuvendit

Albert Krasniqi nga Instituti Demokratik i Kosovës, ka kritikuar deputetin dhe nënkryetarin e Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti, duke i thënë se ky i fundit duhet ...

Koalicioni PAN, Preferenca e të Rinjve në Zgjedhjet Parlamentare të Vitit 2017

Sipas një hulumtimi të realizuar nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) në zgjedhjet parlamentare të vitit 2017 shumica e të rinjve kanë votuar për koalicionin PAN (PDK-AAK-Nisma).

Lansohet Anketa ‘Iniciativa për Integritet Gjyqësor’

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka lansuar anketën “Iniciativa për Integritet Gjyqësor”, i cili është hulumtimi i parë i kësaj natyre që realizohet në Kosovë.

Udhëzues për Monitorimin e Prokurimit Publik

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka bërë publik udhëzuesin për parandalimin e korrupsionit në prokurim publik, i cili ofron njohuritë themelore, analitike dhe praktike për ...

KDI: Drenasi e Gjakova më Transparentet, Veriu më i Mbylluri

Trendi i rritjes së transparencës në publikimin e dokumentacioneve që kanë të bëjnë me prokurim publik, mungesa e publikimit të shpenzimeve nga komunat e Kosovës, mungesa e ...

Kosova me Cilësinë më të Ulët të Arsimit në Rajon

Kosova ka pasur dhe vazhdon ta ketë cilësinë më të ulët të arsimit në rajon, u tha sot në tryezën për diskutimin e Projektligjit për ...