Postet nga: instituti albanologjik

Çfarë përmban dhe nga kush u ideua atlasi etnografik i fshatrave të Kosovës?

Lumnie Kadria, nga Departamenti i Etnologjisë në Institutin Albanologjik, ka thënë se ky Institut e ka një përvojë shumë më të mirë të bashkëpunimit me Shqipërinë ...

Bashkëpunimi akademik Kosovë-Shqipëri - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet debati për bashkëpunimin akademik Kosovë-Shqipëri.

Botohen kontributet e studiuesve të Institutit Albanologjik

Instituti Albanologjik në Prishtinë ka botuar numrin e parë të revistës “Vjetari”.

Reagimet pas ribotimit librit me emërtimin ‘Metohi’, sqarohet Instituti Albanologjik

Ribotimi i një libri për folklorin nga Instituti Albanologjik në Prishtinë, me titullin origjinal në të cilin përmendet fjala “Metohi”, ka ngjallur reagime publike.

Kush është Velko Odaloviq, shkarkimin e të cilit Albin Kurti e vuri si kusht në dialog?

Dialogu i djeshëm mes Kosovës dhe Serbisë ka sjell në pah një kërkesë të re të Kosovës, e cila nuk ishte përmendur më parë në ...

Në 40-vjetorin e Demonstratave të 81-es u mbajt konferencë shkencore

Në kuadër të shënimit të 40-vjetorit të Demonstratave të 1981, Instituti Albanologjik ka organizuar sot (26.03.2021) Konferencën shkencore, “Pranvera shqiptare 1981 - kthesë në historinë kombëtare”.

Pandemia dhe bllokada financiare ia pamundësuan Institutit Arkeologjik gërmimet në terren

Pandemia e COVID-19, mungesa e rregulloreve për punë në terren dhe bllokadat financiare kanë bërë që Instituti Arkeologjik i Kosovës të mos realizojë gërmime në terren ...

Në 25 vjetorin e vdekjes, botohet vepra e plotë e Anton Çettës

Instituti Albanologjik i Prishtinës ka botuar komplet veprën e Anton Çettës, në 13 vëllimeve.