Postet nga: instat

Anketa: Vetëm 4.5% e burrave në Kosovë dinë të gatuajnë

Një anketë me 111 respondentë tregon se një përqindje e lartë e burrave në Kosovë nuk kryejnë asnjë punë të shtëpisë, ndërsa vetëm 4.5% e tyre gatuajnë në ...

Shtohen krimet nga adoleshentët në Shqipëri, 120 fëmijë të dënuar vetëm në vitin 2021

Krimet e kryera nga adoleshentët kanë ardhur në rritje përgjatë viteve të fundit në Shqipëri.

Bie numri i vizitave të shtetasve të Kosovës në Shqipëri

Kosova është shteti me numrin më të madh të hyrjeve të shtetasve të saj në Shqipëri, sipas një raporti të publikuar nga INSTAT-i të enjten.

Pakicat në Shqipëri kërkojnë një numërim më të saktë në regjistrimin e popullsisë në vitin 2022

Pas kritikave të përhapura për regjistrimin e popullsisë në vitin 2011, autoritetet në Shqipëri po përballen me thirrje për të përmirësuar mënyrën ...

Vitin e kaluar ikën zyrtarisht 15 mijë shqiptarë

Popullsia e Shqipërisë ra me 0.3% si pasojë e migrimit prej rreth 15 mijë vetësh, sipas vlerësimeve të Institutit të Statistikave, ku popullsia banuese e meshkujve ra me 0.6% ndë...

INSTAT: Bie Numri i Kosovarëve që Vizituan Shqipërinë

Numri i shtetasve shqiptarë dhe të huaj të hynë në territorin shqiptar në muajin korrik 2017 është 1.379.302, që paraqet rritje prej 2.8 për qind në krahasim me të njëjtën ...

Shqiptarët u Përballën me Rënie të Ndjeshme të Pagave

Paga mesatare mujore bruto për të gjithë të punësuarit në ekonominë shqiptare ra në 45,845 lekë në vitin 2016- nga 46,829 lekë që qe në vitin 2015, me një rënie ...