Postet nga: inflacioni

Pavarësisht përpjekjeve, lidhjet tregtare të Kosovës me Serbinë vështirë të zëvendësohen

Qeveria e Kosovës ishte zotuar të nxiste tregtinë me Shqipërinë fqinje dhe të reduktonte varësinë e vendit nga importet nga Serbia, por të dhënat zyrtare tregojnë ...

Bllokimi i investimeve kapitale si pasojë e inflacionit, Qeveria synon ta zgjidhë me ligj të veçantë

Shumë komuna të Kosovës janë detyruar të shkëpusin disa kontrata të prokurimit publik, për shkak të rritjes së çmimeve në treg e nivelit të lartë të inflacionit.

Inflacionit të lartë në Gjermani 'nuk po i shihet fundi'

Çmimet në Gjermani do të vazhdojnë të rriten në muajt në vazhdim, kanë treguar rezultatet e një sondazhi të kryer nga Instituti ifo.

Inflacioni në Turqi, më i larti në 24 vjetët e fundit

Inflacioni vjetor në Turqi ka arritur në 83.5 për qind – shkalla më e lartë në 24 vjetët e fundit.

Hoti me katër propozime për përballjen me inflacionin

Ish-kryeministri i Kosovës, tash deputet i LDK-së, Avdullah Hoti ka dhënë katër propozime për të ndihmuar qytetarët në përballje me inflacionin.

Inflacioni në Eurozonë, më i larti që nga dalja e euros

Inflacioni në Eurozonë ka arritur në 10 për qind në muajin shtator, njëherësh shifra më e lartë prej daljes së euros në treg.

Guvernatori i BQK-së: Rritja ekonomike në vitin 2022 pritet të jetë rreth 3%

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti tha se Kosova në vitin 2022 pritet të ketë rritje ekonomike rreth 3%.

Rritja e çmimeve, inflacioni është rritur 13% brenda një viti

Ndonëse shtrenjtimi i çmimeve të konsumit ishte 0.2 për qind më i lartë në muajin gusht në krahasim me muajin paraprak, inflacioni i çmimeve ishte 13 për qind më ...