Postet nga: inflacioni

LDK: Qeveria Kurti janë të paaftë dhe krenarë me paaftësinë e tyre

Berat Rukiqi nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), ka thënë se qeveria e udhëhequr nga Albin Kurti janë të paaftë dhe sipas tij, krenarë me paaftësinë ...

Kopshtet me bazë në komunitet në Prishtinë nga janari ngritin çmimin

Disa kopshte më bazë në komunitet në Prishtinë pritet të rrisin çmimin e pagesës mujore për fëmijë nga muaji janar i 2024-ës si shkak i rritjes ...

Inflacioni do të bjerë më 2024, jo domosdo edhe çmimet

Në raportimet zyrtare këtë vit inflacioni ka rënë, por jo edhe për kuletat e qytetarëve.

Hykmete Bajrami: Çdo gjë që kemi importuar, qytetarët e kanë paguar 20.5% më shumë

Hykmete Bajrami, deputete e LDK-së, ka thënë se sipas Doganës, importi në vitin 2022 në sasi ka rënie për 14.5% dhe ka rritje në vlerë prej 20.5%.

Shpenzimet e familjeve kosovare - çka tregojnë të dhënat?

Gjatë vitit 2022, familjet në Kosovë kanë shpenzuar mesatarisht nga mbi 8.100 euro për produkte ushqimore, arsim, shëndetësi, transport e shërbime të tjera.

Murati: Inflacioni ka shënuar rënie, Kosova qëndron më së miri në rajon

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka publikuar disa statistika të ASK-së të cilat sipas tij tregojnë se inflacioni në Kosovë ka shënuar rënie.

FMN: Të hyrat fiskale në Kosovë vazhdonjë të rriten, tensionet në veri ndikuan në bashkëpunimin ekonomik me partnerë dhe donatorë

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), ka thënë se në Kosovë të hyrat fiskale vazhdojnë të rriten me ritëm të qendrueshëm, infalcioni ka vazhduar rënien, si ...

Gjermanët shtrëngojnë dorën - bie konsumi

Inflacioni dhe recesioni po i bëjnë të pasigurtë gjermanët. Në vend ka rënë konsumi privat, i cili gjithmonë ka qenë shtysë e ekonomisë gjermane.