Postet nga: importi nga serbia

Produktet nga Maqedonia e Veriut i zëvendësojnë ato serbe

Ka më shumë se dy muaj që tregu i Kosovës ka nisur të pakësohet nga produktet e Serbisë.

Nga vendet e Ballkanit Perëndimor, Kosova gjatë janarit ka importuar më së shumti mallra nga Serbia

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat e fundit lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin janar 2023.

‘Varësia’ nga Serbia, Kosova importoi mbi 300 milionë euro mallra gjatë vitit 2021

Kosova gjatë vitit 2021 ka importuar nga Serbia mallra në vlerë 305 milionë e 398 mijë euro.

Bllokada ul importin e mallrave nga Serbia

Bllokimi i dy pikave kufitare Jarinjë dhe Bërnjak, që lidhin Kosovën me Serbinë, ka çuar në ulje të numrit të mallrave të importuara nga Serbia në Kosovë.

Ministrja Rozeta Hajdari tregon pse u rrit importi nga Serbia

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari në emisionin ‘Kallxo Përnime’ tha që rritja e importit nga Serbia gjatë katër muajve të parë të kë...

Heqja e reciprocitetit, Dogana e Kosovës jep informacione për hyrjen në Kosovë të mallrave serbe

Dogana e Kosovës ka bërë të ditur se respekton secilin vendim të Qeverisë së Kosovës, përfshrë këtë të fundit për heqjen e reciprocitetit pë...

Pas vendimit të Qeverisë Kurti, Serbia rimerr primatin në tregun e Kosovës

Serbia e ka marrë primatin e importuesit me të madh në Kosovë krahasuar me vendet e rajonit. Qeveria e Kosovës kishte vendosur më 20 maj për heqjen e tarifë...

Në muajin prill, Kosova importoi më së shumti nga Serbia

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka nxjerrë të dhënat e importit dhe eksportit për muajin prill 2020.