Postet nga: Ilir Muharremi

Botohet libri i Ilir Muharremit 'Teatri i kukullave'

Shkrimtari dhe kritiku Ilir Muharremi ka botuar librin “Teatri i kukullave”, një studim për dramatizimin, aktrimin, regjinë, skenografinë e kostumografinë e shfaqjeve me kukulla.

Sot hapet ekspozita me veshjet tradicionale të komuniteteve që jetojnë në Kosovë

Në Bibliotekën Kombëtare sot në ora 13:00 hapet ekspozita e veshjeve tradicionale shqiptare dhe kostumet tradicionale të komuniteteve që jetojnë në Kosovë.

Botohet libri i bazuar në ngjarje të vërtetë - 'Thyerja' i Ilir Muharremit

Krijuesi Ilir Muharremi ka botuar ditë më parë librin e tij më të ri “Thyerja”.

E harruam Alije Vokshin!

Shpirti i saj tashmë ka udhëtuar drejt parajsës, drejt shtigjeve të pa përvojë. Xhamat e djersitur e të avulluar tashmë vizatohen nga një dorë e tejdukshme, një ...

Botohet romani ‘Ti’ i Ilir Muharremit

Ilir Muharremi, shkrimtar dhe kritik, sa po ka nxjerr nga shtypi romanin “Ti”.

Krijimtaria artistike në kushtet e izolimit nga coronavirusi

Rrjetet sociale dhe platformat e shumta online po zëvendësojnë skenat kulturore dhe gjithnjë e më shumë po përdoren nga krijuesit dhe grupe artistësh për të ...

Moskreativiteti i letërsisë së sotme shqipe favorizon shkrimtarët e huaj  

Studiuesit dhe krijuesit kosovarë deklarohen se letërsia shqipe vazhdon të mbes mbrapa letërsive të huaja dhe mjaft pak atraktive për lexuesin e sotëm. 

Botohet pjesa e dytë e horrorit ‘Psycho’

Shkrimtari dhe kritiku i artit, Ilir Muhrremi ka botuar romanit “Psycho II”, që është vazhdim i pjesë së parë të romanit horror të këtij autori, “Psycho I”.