Postet nga: ikja e mjekëve

Ikja e mjekëve krijon nevoja emergjente në QKMF-në e Skenderajt

Në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në Skenderaj është krijuar nevojë emergjente për mjekë, për shkak të rënies së theksuar të numrit të tyre ...

Ikja e mjekëve, Kosova shpenzon 100 mijë euro për një student që ia fal Europës

Leonora Avdijaj që nga korriku i vitit 2019 ka zgjedhur që profesionin e infermieres ta ushtrojë në njërën nga klinikat në Stuttgart të Gjermanisë. Pamundësia për t’...

Papunësia rrit interesimin e mjekëve për ta lëshuar Kosovën

Më shumë se 600 mjekë në Kosovë janë të papunë, prej të cilëve, sipas statistikave të Odës së Mjekëve të Kosovës, 60 janë mjekë specialistë. Institucionet publike shë...

Shkup: Mjekët kërkojnë kushte më të mira për të parandaluar ikjen e stafit shëndetësor

Gjatë prezantimit të projekt-buxhetit nga dikasteri i shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut, kanë bërë të ditur se e nga arka e shtetit për shëndetësinë ...

Rreth 300 infermierë ikën nga Kosova këtë vit

Që prej fillimit të këtij viti, rreth 300 infermierë kanë ikur nga Kosova për në vendet e Bashkimit Evropian. Këto janë të dhënat e fundit që i ...

Ikja e mantelbardhëve rrezikon sistemin shëndetësor

Ikja e mjekëve dhe infermierëve nga Kosova për në vendet e Bashkimit Europian po shihet si një dukuri shqetësuese. Nga muaji shkurt i këtij viti ...

Mungesa e mjekëve shton dhimbjet e pacientëve në zonat rurale

Sipas të dhënave të Observatorit Global të Shëndetit në Shqipëri ka 1.2 mjekë për 1000 banorë dhe raporti mami/infermierë është 3.6 për 1000 banorë. Këto shifra janë ...

Mjekët po ikin nga Kosova

Sistemi shëndetësor në Kosovë vazhdon të ballafaqohet me probleme të mëdha. Një nga problemet shqetësuese është edhe ai i ikjes së stafit për në vendet ...