Postet nga: igballe rogova

Nesrete Kumnova dhe Igballe Rogova protestojnë para Qeverisë për shkarkimin e Driton Selmanajt

Nesrete Kumnova, kyetare e organizatës “Thirrjet e Nënave” dhe Drejtorja Ekzekutive e RrGK-së, Igballe Rogova me pankartat “Selmanaj ik” në duar, kanë protestuar në heshtje sot për ...

Vazhdon protesta e Igballe Rogovës për shkarkimin e Driton Selmanajt

Është e treta ditë me radhë që Drejtoresja Ekzekutive e Rrjetit të Grave të Kosovës, Igballe Rogova në mënyrë paqësore po proteston para Qeverisë  për ta ...

Rrjeti i Grave të Kosovës i kërkon Hotit shkarkimin e Driton Selmanajt

Rrjeti Grave të Kosovës (RrGK) përmes një letre drejtuar kryeministrit Avdullah Hoti, ka kërkuar shkarkimin e zëvendëskryeministrit Driton Selmanaj, pas deklaratës së tij në ...

Igballe Rogova e quan të “gërditshme” pjesëmarrjen vetëm të burrave në dialog

Igballe Rogova aktiviste dhe drejtoreshë ekzekutive e Rrjetit të Grave të Kosovës, tha se pjesëmarrja vetëm e burrave në delegacionin për dialogun Kosovë-Serbi është “e ...

Të drejtat e njeriut në Kosovë: Hendeku mes shkronjave në Kushtetutë dhe praktikës (FOTO)

Me moton ‘Çohu për të drejtat e njeriut’ është shënuar Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, me një aktivitet të organizuar nga Avokati i Popullit, ...

Marsh dhe Deklaratë për të Drejtat e Njeriut në Kosovë

Avokati i Popullit së bashku me organizatat e shoqërisë civile të Kosovës do ta shënojnë nesër 10 Dhjetorin, Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të ...

70 Për Qind të Shpenzimeve në Ministrinë e Diasporës Shkuan për Burra

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës analizoi shpenzimet për paga dhe udhëtime të zyrtarëve të Ministrisë së Diasporës me qëllimin që me një ...

Ligjet për Barazi në Kosovë Mbeten në Letër

Një raport i publikuar sot konkludon se ndonëse shumica e direktivave dhe koncepteve nga BE-ja për barazinë gjinore të BE-së janë transferuar në legjislacionin e Kosovës, ligjet ...