Postet nga: IAP

Firma ‘Ekologjia’ dezinfekton falas ambientet e Instituti Albanologjik

Instituti Albanologjik i Prishtinës ka dezinfektuar ambientet e tij, sipas rekomandimit të dhënë nga institucionet për të luftuar përhapjen e Covid-19.

Botohet libri për 'Të burgosurit politikë shqiptarë - 1989'

Në kuadër të botimeve të Institutit Albanologjik të Prishtinës, ditë më parë doli nga shtypi libri, “Të burgosurit politikë shqiptarë në Jugosllavi (1989) - Sipas dokumenteve sekrete të Ministrisë ...

Instituti Albanalogjik i Prishtinës shënon një dekadë të ‘Javës së Albanologjisë’

Edicioni i sivjetmë i “Javës së Albanologjisë” që organizohet nga Instituti i Albanologjisë në Prishtinë, do të mbahet prej datës 17 deri më 19 qershor 2019, dhe në një kontekst të ...

Studiuesja Keiko Wells nga Japonia nesër mbanë ligjëratë në Institutin Albanologjik

Studiuesja nga Japonia prof. Keiko Wells që vjen nga Universiteti Ritsumeikan i Kyoto-s, do të mbajë nesër, më 8 maj 208, ligjëratën "Japanese Folk Religious Song Narrative, Sekkyo-bushi, and ...

Instituti Albanalogjik i Prishtinës botoi studimin ‘Areali gjuhësor i Istogut me rrethinë’

Monografia “Areali gjuhësor i Istogut me rrethinë” i autorit Sejdi M. Gashi, punëtor shkencor në degën e Gjuhësisë, është studimi i radhës i botuar nga ...

Dhjetë vjet pa historianin Zekeria Cana, IAP mban tryezë shkencore

Instituti Albanologjik i Prishtinë ka mbajtur të enjten, më 10 janar 2019, tryezën  shkencore, “Jeta dhe vepra shkencore e prof.dr. Zekeria Canës”.

IAP  mban tryezë shkencore për Zekeria Canën

Instituti Albanologjik i Prishtinës do të mbajë nesër, më  10 janar 2019, tryezën shkencore “Jeta dhe vepra shkencore e Prof.dr. Zekeria Canës”.

Mbahet tryeza ‘Sfidat e nacionalizmit shqiptar nga Lidhja e Prizrenit e deri më ditët e sotme’

Historianë nga Kosova dhe Shqipëria janë mbledhur të enjten, në Institutin Albanologjik të Prishtinë për ndriçimin e rrethanave, problemeve dhe sfidave me të cilat u ballafaquan shqiptarë...