Postet nga: Hulumtim

Mohimi i së drejtës për arsim për shkak të dukjes fizike

Flokët e gjatë deri në supet e tij, u bënë arsye që 5-vjeçari nga Ferizaj të mos mund të ndjekë mësimin në shkollën e qytetit ...

‘Investime strategjike’: Resortet kërcënojnë zonat e mbrojtura në bregdetin shqiptar

Ekspertë dhe aktivistë mjedisorë ngrenë këmbana alarmi për resortet e miratuara nga qeveria si investime strategjike brenda zonave të mbrojtura natyrore dhe me potencial arkeologjik, duke kërcë...

Tregtia e paligjshme me bombolat e gazit shkakton tragjedi në Shqipëri

Çfarë tregon tragjedia e katërfishtë e familjes Gjoka në Velipojë për sigurinë e tregut të gazit në Shqipëri dhe një zinxhir pandëshkueshmërie, që stimulon shkelje ...

Dënimet e gjykatave për rastet e grabitjeve gjatë marsit të vitit 2022

Brenda muajit mars të këtij viti, gjykatat e Kosovës i kanë ndëshkuar 5 persona për veprën penale të grabitjes.

Ekskluzive: Si u privatizua objekti i ish-bibliotekës në Mitrovicë?

Në edicionin e sotëm të emisionit Kallxo Pernime transmetohet hulumtimi që tregon se si ishte këmbyer një pronë komunale në sheshin e qytetit të Mitrovicës me një ...

Prishtina

40,38% e familjeve me skema sociale në Prishtinë jetojnë në shtëpi të vjetra, 15% në shtëpi të shkatërruara

Komuna e Prishtinës bëri prezantimin e hulumtimit “Vlerësimi i nevojave të familjeve të skemës sociale”, qëllimi i të cilit është paraqitja e një pasqyre të ...

"Ec Ma Ndryshe" prezanton hulumtimin "Reforma ligjore e planifikimit hapësinor të Kosovës në qorrsokak"

"Reforma ligjore e planifikimit hapësinor të Kosovës në qorrsokak?!" është hulumtimi që solli në pah nevojën që Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës dhe ...

VIDEO - Anëtarët e KPM-së 'nuk kanë qenë në dijeni' se për vërejtjen e hulumtimit ndaj 'Monopolit me dritë të diellit' ka pasur dy vendime

Me një procedurë të dyshimtë, përmes nxjerrjes së dy vendimeve krejtësisht të kundërta njëra me tjetrën për çështjen e njëjtë, Komisioni i Pavarur ...