Postet nga: Hulumtim

Sa ka siguri në vendet e punës në Kosovë?

102 punëtorë kanë vdekur si pasojë e aksidenteve në vendet e punës që nga viti 2016 në Kosovë.

Ndaj përvojën tënde: Trajtimi mjekësor në sistemin e ndarë shëndetësor të Kosovës

BIRN dëshiron të dëgjojë nga qytetarët shqiptarë dhe serbë në Kosovë në lidhje me përvojat dhe pikëpamjet e tyre në trajtimin nga profesionist mjekësor ...

Hulumtimi i QKSGJ: Mbi 50% e grave të anketuara, shakatë me mesazhe seksuale ndodhin shumë shpesh në vendet e punës

Në konferencën e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore “Ngacmimi Seksual në Sektorin Privat në Kosovë”, është shpalosur një raport hulumtues i kësaj organizate joqeveritare lidhur me ...

Cilat janë sfidat e ndotjes së lumenjve dhe menaxhimit të mbeturinave në Kosovë?

Ndotja më e madhe e lumenjeve shkaktohet nga derdhja e ujërave të zeza nga shtëpitë dhe bizneset, fshatrat përreth lumenjve përballen ende me mungesën e ...

Mohimi i së drejtës për arsim për shkak të dukjes fizike

Flokët e gjatë deri në supet e tij, u bënë arsye që 5-vjeçari nga Ferizaj të mos mund të ndjekë mësimin në shkollën e qytetit ...

‘Investime strategjike’: Resortet kërcënojnë zonat e mbrojtura në bregdetin shqiptar

Ekspertë dhe aktivistë mjedisorë ngrenë këmbana alarmi për resortet e miratuara nga qeveria si investime strategjike brenda zonave të mbrojtura natyrore dhe me potencial arkeologjik, duke kërcë...

Tregtia e paligjshme me bombolat e gazit shkakton tragjedi në Shqipëri

Çfarë tregon tragjedia e katërfishtë e familjes Gjoka në Velipojë për sigurinë e tregut të gazit në Shqipëri dhe një zinxhir pandëshkueshmërie, që stimulon shkelje ...

Dënimet e gjykatave për rastet e grabitjeve gjatë marsit të vitit 2022

Brenda muajit mars të këtij viti, gjykatat e Kosovës i kanë ndëshkuar 5 persona për veprën penale të grabitjes.