Postet nga: hipertensioni

Një numër i madh njerëzish jetojnë me presion të lartë të gjakut 

Hipertensioni është një epidemi e heshtur globale që prek më shumë se 1.3 miliardë njerëz në botë dhe pothuajse gjysma e tyre nuk e dinë as që presioni i gjakut ë...

OBSH: Trajtimi i duhur i hipertensionit mund t’i shmangë 76 milionë vdekje në mbarë botën deri më 2050-ën

Efektet e rrezikshme të presionit të lartë të gjakut janë nënvizuar në një raport të ri nga Organizata Botërore e Shëndetësisë që e identifikon gjendjen si ...

Efektet e përdorimit të tepërt të kripës

Një studim i madh nga shkencëtarët suedezë i cili përfshiu 10,788 respondentë midis moshës 50 dhe 64 vjeç, tregoi se rritja e marrjes së kripës në trup pë...

Hipertensioni - Marrja e kripës mund të ndikojë në mënyra të ndryshme tek burrat dhe gratë

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), pothuajse 1.3 miliardë të rritur të moshës 30-79 vjeç në mbarë botën kanë hipertension (presion të lartë të gjakut). ...

Çka është tensioni i lartë i gjakut?

Sado mahnitëse që mund të tingëllojë, gati gjysma e amerikanëve të moshës 20 vjeç e lart – ose më shumë se 122 milionë njerëz – kanë presion të lartë ...

Hipertensioni – vrasësi që në heshtje po ua merr jetën kosovarëve

Të paktën një në katër të rritur dhe më shumë se gjysma e atyre mbi moshën 60-vjeçare në Kosovë vuajnë nga hipertensioni, apo presioni i lartë ...

Keni presion të ulët të gjakut? Kafja nuk është e vetmja gjë që mund të ndihmojë

Hipotensioni (presioni i ulët kronik i gjakut) është vetëm një karakteristikë e trupit, siklet që nëse është e nevojshme, mund të korrigjohet lehtësisht me ndihmën ...

Simptomat e hipertensionit të rëndë: Tri shenja që tregojnë se presioni ka arritur një nivel kritik!