Postet nga: hidrocentralet

Kuvendi formon grupin hetimor parlamentar për hidrocentrale

Kuvendi i Kosovës në senacën e sotme ka votuaar për formimin e grupit hetimor parlamentar për Pocesin e Licensimit, Operimit, Mbikqyrjes dhe Operimit për Leje ...

Kelkos Energy mirëpret krijimin e komisionit parlamentar për hidrocentralet

Kompania ‘Kelkos Energy’ përmes një komunikate për media ka thënë se e mirëpret krijimin e komisionit hetues parlamentar për hidrocentralet në Kosovë.

Uji i vaditjes fut në konflikt banorët e Martaneshit me kompanitë e HEC-eve

Rrjedha e sipërme e lumit Mat në Martanesh ndan fshatin Gjon nga fshati Peshk – i cili e merr emrin nga fauna e lumit dikur e pasur me troftë të ...

Jepet licensa për prodhim të rrymës një hidrocentrali 10 megavatësh në Lepenc

Në mbledhjen e sotme të Bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRrE) është vendosur që t’i jepet licensa për prodhim të energjisë elektrike, nga burimet e ...

Ministria e Ambientit së shpejti me analizë mbi situatën e hidrocentraleve në Kosovë

Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit së shpejti do të dalë me analizë të detajuar të situatës së hidrocentraleve në Lumbardh të Deçanit.

OJQ "Pishtarët" kërkon nga ZRrE anulimin e lejeve të përkohshme për operimin e hidrocentraleve në Deçan

Shpresa Loshaj, përfaqësuese e organizatës joqeveritare "Pishtarët’, i është drejtuar me letër Zyrës së Rregullatorit të Energjisë, në të cilën pretendon se ZRrE ...

Organizata 'Pishtarët' ngre dyshime se ZRrE lëshoi licenca fiktive në lidhje me operimin e hidrocentraleve në Deçan

Shpresa Loshaj, përfaqësuese e Organizatës Joqeveritare 'Pishtarët' i është drejtuar me letër zyrës së kryeministrit dhe Ministrisë së Ambientit dhe Infrastrukturës në lidhje ...

Aktakuzë për ish-ministrat e 'Qeverisë Thaçi 2' për faljen e Hidrocentraleve

Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë ndaj ish-ministrave të "Qeverisë Thaçi 2", Besim Beqaj, Mimoza Kusari, Dardan Gashi, Nenad Rashqi, ndaj ish-drejtorit të KEK-ut, Arben Gjuka dhe ndaj ...